Înmulțiți numere din două cifre

Nu vă intimidezi dacă multiplicați numere de două cifre. Dacă știți cum să multiplicați numerele dintr-o singură cifră, este un pas important. Trebuie doar să multiplicați cifrele primului număr cu o cifră a celui de-al doilea număr, apoi să multiplicați cifrele primului număr cu cifra zecimală a celui de-al doilea număr și apoi să adăugați cele două produse împreună. Dacă doriți să știți cum să stăpânești acest proces rapid și ușor, citiți mai departe.

metodă

Imaginea intitulată
1
Notați sarcina. Scrieți un număr peste celălalt cu un semn de înmulțire (*) în partea stângă a numărului mai mic. Să presupunem că aveți următoarea sarcină: 22 * ​​43. Scrieți "22" peste 43 și trageți o linie sub 43. Puteți scrie de asemenea și celălalt număr - nu are nicio importanță pentru rezultatul final.
 • Imaginea intitulată
  2
  Înmulțiți singura cifră a numărului mai mic cu ambele numere ale numărului superior. "3" este singura cifră din numărul 43. Mai întâi, înmulțiți 3 cu o singură cifră a numărului superior 22, 2 și obțineți 6 (3 * 2 = 6). Scrieți un "6" sub a 3-a face același lucru cu cifra zecimală de 22, care se întâmplă să fie 2, de asemenea. Veți primi un nou 6. Scrieți acest timp "6" sub 4 și obțineți "66" în linia de sub linie.
  • Să presupunem că ai calculat 52 * 43 în schimb. Apoi va trebui să înmulțiți câte 3 cu 2 și să obțineți 6, dar atunci veți înmulți 3 și 5 și obțineți 15. Aveți 156 de linii de mai jos.
  • Nu este întotdeauna așa de ușor. Dacă înmulțiți singura cifră a numărului inferior cu o singură cifră a numărului superior și obțineți un număr mai mare de 9, atunci trebuie să efectuați o transmisie a numărului de zece produse pe cifra de zeci de cifre superioare.
   • De exemplu, dacă calculați 26 * 43, atunci va trebui să multiplicați 3 și 6 și veți obține 18. Va trebui să puneți cele 8 sub 3, dar va trebui să transferați 1 (cele zece cifre ale produsului) la 2 din 26. Apoi va trebui să înmulțiți 3 și 2 și să obțineți 6, dar atunci trebuie să adăugați carul și veți obține 7 în locul 10 al produsului. 26 * 3 = 78, astfel încât să scrieți 78 sub linie înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată


  3
  Scrieți un "0" în coloană pentru cea de sub primul produs. Acum, scrieți un "0" sub dreapta 6 în 66. Facem acest lucru deoarece acum înmulțim cu cifra de zeci de secunde a celui de-al doilea număr (43).
 • Imaginea intitulată
  4
  Înmulțiți cifra zecimală a numărului mai mic cu ambele numere ale numărului superior. Faceți același lucru pe care l-ați făcut cu "3" din 43 cu "4" din 43. Înmulțiți 4 cu al doilea 2 din 22 și obțineți 8 (4 * 2 = 8). Scrieți 8 sub dreapta 6 din 66, în partea stângă a zero. Apoi multiplicați 4 cu primele 2 din 22 și reintroduceți 8. Notați 8 din stânga primelor 8, pe care le-ați scris deja. Acum avem 66 în rândul de sus și 880 în rândul de mai jos.
  • Nu uitați că aceleași reguli se aplică transferului aici. Dacă înmulțiți numărul 4 cu un număr mai mare de 2 în singura cifră, veți obține un scor mai mare de 9 și va trebui să treceți cifra zecimală a rezultatului la cifra zecimală a numărului superior.
 • Imaginea intitulată
  5
  Adăugați cele două produse. Aceasta înseamnă că trebuie să adăugați numerele în cele două linii de sub linia de jos. Avem 66 în rândul de sus și 880 în rândul de jos. Adăugați-le pentru a obține rezultatul. 66 + 880 = 946, rezultatul tău. Puteți să o faceți cu calculatorul sau în scris.
  • Dacă o faceți în scris, adăugați 6 în prima cifră a primului număr și 0 în singura cifră a celui de-al doilea număr și obțineți 6 ca singură cifră a rezultatului final. Apoi adăugați 6 în cifra de zeci de cifre a primului număr și 8 în cifra de zeci de jos a numărului și obțineți 14 și scrieți 4 în partea stângă a lui 6 și aveți o cartelă de 1 la 8, care stă singur acolo. Apoi adăugați 1 și 8 și obțineți 9 și cu el rezultatul final 946.
 • Sfaturi

  • Utilizați un calculator pentru a verifica soluția.
  • Du-te încet. Dacă vă ajută, scrieți-l ca două sarcini separate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit