Grătar ceapa

Adăugarea de ceapă la următoarea aventură de grătar va fi nu numai o mare plus față de o aromă dulce, ci va oferi, de asemenea, unele beneficii mari pentru sănătate. Consumul regulat de ceapă este, de asemenea, asociat cu prevenirea cancerului și îmbunătățirea bronșitei. Prin a învăța cum să mănânci ceapa, poți să îți completezi mâncărurile preferate și, de asemenea, să îți îmbunătățești sănătatea.

metodă

Partea 1
Pregătiți grătarul și ingredientele

Imagine cu denumirea Ceapă de grătar Pasul 1
1
Curățați grătarul înainte de utilizare. Mai ales dacă doriți să puneți ceapa direct pe grătar, va trebui să o curățați. Chiar dacă nu o puneți direct pe ea, un grătar curat este întotdeauna mai bun decât unul murdar.
 • Pentru a vă curăța gratarul, ar trebui să puneți un ulei vegetal pe un prosop de hârtie și să frecați fiecare bara în mod individual. De asemenea, puteți aplica uleiul direct la grătar și puteți îndepărta murdăria cu o spatulă de grătar sau altă unealtă, dacă este necesar.
 • Unele grătare au o setare pentru "curățare". Dacă metoda de mai sus nu este suficientă, puteți selecta această opțiune dacă există pe dispozitiv.
 • Imagine cu titlul Ceapa gratar Pasul 2
  2
  Odată ce gratarul este curat, ar trebui să-l pulverizați cu ulei, astfel încât alimentele să nu se lipească la gătit. Asigurați-vă că faceți acest lucru înainte de a porni grila, deoarece uleiul este altfel prea supt.
  • Puteți alege orice fel de ulei. Acesta nu este uleiul pe care îl vei folosi pentru ceapa ta. Un ulei ieftin este perfect adecvat pentru această sarcină.
 • Imaginea intitulată Ceapă de grătar Pasul 3
  3
  Alegeți între folie de aluminiu, coșuri, boluri sau frigărui. În afară de felii de ceapă rotunde, este mai ușor să grăbiți ceapa cu un fel de ajutor, astfel încât toate părțile să fie gătite uniform și să nu cadă prin bare. Un cort din folie de aluminiu, un coș, un castron sau un bivol sunt potrivite.
  • De asemenea, puteți pune o bucată de folie decupată peste grila. Lăsați-le cu câteva găuri pentru ca căldura să pătrundă.
  • Dacă folosiți frigărui, asigurați-vă că acestea sunt înmuiate în apă mai întâi, astfel încât acestea să nu se aprindă atât de repede.
 • Imagine cu titlul Ceapa gratar Pasul 4
  4
  Dacă nu aveți niciun echipament, grăbiți bucățile de ceapă cât mai mari sau lăsați ceapa într-o singură bucată. Dacă nu aveți nici unul dintre ajutoarele de mai sus disponibile, ar trebui să lăsați piesele de ceapă cât mai mari posibil sau să gătești ceapa întregă. Felurile mari și rotunde sunt cele mai ușoare la grătar și este destul de dificil să gătești o ceapă întregă. O parte devine inevitabil chiar mai mult decât cealaltă.
 • Imaginea intitulată Ceapă de grătar Pasul 5
  5
  Alegeți modul în care doriți să vă sezonați ceapa. Uleiul de măsline, sarea și piperul, precum și amestecul preferat de condimente sunt potrivite pentru ceapa dvs. la grătar. Unii bucătari folosesc, de asemenea, unt și boulk de carne de vită. Acestea sunt câteva alte idei pe care le puteți utiliza indiferent de forma cepei dumneavoastră:
  • miere de muștar
  • otet balsamic
  • sos pentru grătar
  • sos Worcestershire
  • friptură condimente
 • Partea 2
  Grătati felii sau felii de ceapă

  Imagine cu titlul Ceapă de grătar Pasul 6
  1
  Alegeți ceapa mare și fermă de la producătorul de legume locale. Ceapa Vidalia este o alegere populară pentru mărimea și aroma lor. Ceapa dulce este cel mai frecvent folosită, dar ceapa roșie sunt, de asemenea, foarte frecvente.
  • Fiecare ceapă mare și proaspătă este potrivită. În cazul în care doriți să grăbiți ceapa întregă, ar trebui să vă asigurați că acestea sunt simetrice, astfel încât o parte nu se va odihni în mod inevitabil pe pământ și nu va fi gătită neuniform.
 • Imaginea intitulată Ceapă de grătar Pasul 7
  2
  Taiați capătul tulpinei din ceapă și coajați-l. Îndepărtați pielea exterioară, care este foarte subțire și ușor de îndepărtat. Inspectați următorul strat de ceapă pentru pete uscate și deteriorări. Îndepărtați-l dacă este necesar. Veți recunoaște când ajungeți la straturile de carne de ceapă.
 • Imagine cu denumirea Ceapă de grătar Pasul 8
  3
  Taie ceapa. Pentru a tăia felii, țineți ceapa de rădăcină și puneți-o lateral pe o placă de tăiere. Mâna care ține rădăcina trebuie să fie orizontală la placa de tăiere. Tăiați ceapa în felii groase, care ar trebui să aibă o grosime de 1,3 cm.
  • Pentru a tăia ceapa în felii, nu trebuie să tăiați ceapa, pentru că în caz contrar se va destrăma. Coloanele trebuie să aibă o lățime de aproximativ 2,5 cm. O ceapă de dimensiune normală va da 4 până la 6 coloane.
  • Acestea sunt doar recomandări. Puteți tăia ceapa în felii groase și felii la gustul tău. Dar ar trebui să țineți cont de faptul că piesele mai mici vor cădea prin rețea. Pentru bucăți mici de ceapă aveți nevoie de unelte pentru a preveni acest lucru.
 • Imaginea intitulată Ceapă de grătar Pasul 9
  4
  Pictați felii cu ulei de măsline și mirodenii. Adăugați, de asemenea, condimentele cum ar fi sare, piper sau pulbere de usturoi. Lista posibilităților este dată mai sus, dar uleiul de măsline, sarea și piperul sunt standardul normal. Asigurați-vă că ați condimentat ambele părți.


 • Imaginea cu titlul Ceapa de grătar Pasul 10
  5
  Preîncălziți grătarul la foc mediu. Așezați felii de ceapă direct pe suprafața grătarului. Alternativ, puteți folosi un coș de grătar sau un cort din folie de aluminiu. Lăsați ceapa să gătească timp de 3 până la 5 minute sau până când puteți vedea marcajul negru din grilaj. Ceapa mai mare, mai groasă, durează până la 7 minute.
  • Pentru a face un cort din folie, puteți pune doar câteva felii de ceapă pe o bucată de folie. Rotiți laturile lungi spre interior și acoperiți ceapa. Apoi, rotiti lateralele si includeti ceapa in ea.
  • Frigiderele sunt cele mai ușoare pentru felii de ceapă dacă sunteți îngrijorați că se vor destrăma. Asigurați-vă că le înmuiați în apă înainte de utilizare sau că pot să se prăjească.
 • Imaginea intitulată Ceapă de grătar Pasul 11
  6
  Întoarceți felii de ceapă la grătar cu forcepsul. Găsuiți cealaltă față timp de 3 până la 5 minute sau până când puteți vedea marcajele. Dacă doriți să sezoniuți ceapa sau să adăugați mai mult ulei, acum este timpul.
  • Încearcă o bucată de ceapă. Are la început o mușcătură, dar este suficient de moale și caramelizată? Apoi este exact și știți că ceapa se termină.
 • Imagine cu titlul Ceapă de grătar Pasul 12
  7
  Scoateți ceapa de pe grătar și serviți-vă cu mâncarea. Ceapa la grătar este un fel de mâncare delicioasă și se completează bine cu un sos, un sos picant, fasole coaptă, curry și alte mâncăruri vegetariene.
 • Partea 3
  Grăunați ceapa întregă

  Imagine cu titlul Ceapa gratar Pasul 13
  1
  Îndepărtați pielea exterioară slabă, uscată a cepei. Controlați următorul strat pentru pete uscate și deteriorări. Îndepărtați-l dacă este necesar. Dacă nu arată că ai vrea să o mănânci, desprinde-o.
  • Lăsați solul inferior intact cu rădăcinile. Aceasta este baza cepei.
 • Imaginea cu titlul Ceapa gratar Pasul 14
  2
  Taie ceapa. Începeți prin a tăia treimea de sus a cepei și aruncați-o. Apoi trebuie să corer ceapa. Pentru a face acest lucru, vă puneți cuțitul la marginea kernelului în ceapă, dar numai până ajungeți în partea de jos (sau nu veți mai avea o ceapă întreagă). Tăiați în jurul miezului până când îl puteți îndepărta și lăsați solul intact.
  • Tăiați din gaura pe care tocmai ați făcut-o în straturile individuale, dar nu tăiați în stratul exterior al cepei (doriți o ceapă întreagă și nu există lacune). În acest fel, condimentele tale pot pătrunde în toate straturile de ceapă.
  • Alternativ, puteți utiliza vârful cuțitului și puteți străpunge găuri mici în jurul secțiunii medii a cepei. În loc să puneți condimentele în miezul cepei, le puneți în găuri.
 • Imaginea intitulată Ceapă de grătar Pasul 15
  3
  Se condimentează ceapa după gustul tău. Cei mai mulți oameni încep pe bază de unt sau ulei de măsline. Apoi puteți adăuga arome cum ar fi sare, piper sau pulbere de usturoi. Veți găsi o mică listă în secțiunea superioară. De asemenea, puteți utiliza condimentele care vă plac cel mai bine.
  • Urmăriți o combinație de ierburi și condimente sau un amestec de condimente pregătit (cum ar fi un condimente de friptură) pentru a obține un gust rotund care mărește gustul natural al cepei. Dacă trebuie să alegeți între un gust dulce și acru, amintiți-vă că felul de mâncare este servit altor alimente (de obicei).
 • Imagine cu titlul Ceapă de grătar Pasul 16
  4
  Înfășurați toată ceapa în folie de aluminiu și sigilați toate deschiderile. Puneți sacul de ceapă pe suprafața grătarului pe foc mediu sau mediu și lăsați-l să gătească timp de aproximativ 20 până la 30 de minute. Verificați în mod regulat pentru a păstra căldura în buzunare.
  • Unele cepe (și unele grătare) durează până la 45 de minute. Dacă ceapa ta durează mai mult de 20-30 de minute, nu ar trebui să fii speriat. Acest lucru este normal și se poate întâmpla în special cu ceapa mare. Dacă aveți îndoieli, o puteți lăsa pe grătar puțin mai mult. Dacă ceapa nu este finalizată, marginile interioare vor fi doar calde.
 • Imaginea intitulată Ceapă gratar Pasul 17
  5
  Scoateți ceapa de pe grătar și serviți-vă cu mâncarea. Ceapa la grătar este aproape o masă în sine. O salată mică și o pâine proaspătă o completează perfect. Este, de asemenea, un mare plus pentru feluri de mâncare caserola, curry sau poate fi servit cu orice fel de mâncare vegetariană fierbinte.
 • Sfaturi

  • Nu tăiați capătul când pregătiți felii de ceapă. Lăsați-l complet, deoarece vă ajută să țineți împreună ceapa când o tăiați.
  • Deși soiul Vidalia sau ceapa galbenă au fost folosite pentru acest exemplu aici, puteți experimenta cu ceapă diferită de îndată ce vă stăpâniți tehnica de grătar. Fiecare culoare are un gust diferit și va da alimentelor dvs. o nuanță diferită. Cele mai comune cepe sunt ceapa galbenă, albă, roșie și purpurie și le veți găsi la magazinul dvs. local.
  • Dacă grătarul dvs. de grătar are goluri largi între bare, sau dacă felii de ceapă sunt suficient de mici și cădeați, puteți face un coș de folie pentru felii de ceapă. Dublați folia de aluminiu și pliați marginile coșului cel puțin 2,54 cm pe fiecare parte. Rabatați colțurile în jos și apăsați marginile împreună. Puneți inelele de ceapă și plasați coșul pe grătar pentru a găti.
  • Cu cât lăsați mai mult ceapa pe suprafața grătarului, cu atât devin mai moi. Experimentați timpul de gătire și găsiți consistența care vă convine cel mai mult.

  avertismente

  • Când tăiați ceapa, asigurați-vă că mâna care ține ceapa este uscată, astfel încât ceapa să nu alunece. Pentru o protecție suplimentară, puteți ține degetele curbate sau îndoite pentru a le proteja de lama cuțitului.

  Ce ai nevoie

  • cepe
  • tocator
  • grătar
  • cuțit
  • Ulei de măsline sau unt, condimente
  • clește
  • Folie de aluminiu (recomandată)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit