Adresați-vă unui plic

Adresarea corectă a unui plic vă ajută să vă asigurați că ajunge la destinația corectă la timp. Mulți oameni nu își dau seama că există o modalitate "corectă" de a aborda un plic. Dacă ajunge la locul potrivit, ai făcut-o bine, nu? Din păcate, acest lucru nu este cazul. Când scrieți o adresă pe coperta unui contact de afaceri, este deosebit de important să îl scrieți corect pentru a fi profesionist. Aceasta este o abilitate pe care probabil că va trebui din nou și din nou la locul de muncă, așa că trebuie să o faceți bine.

metodă

Metoda 1
Scrisori personale (SUA)

Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic Pasul 1
1
Scrieți numele destinatarului în primul rând. Prima linie trebuie să conțină numele persoanei care primește scrisoarea. Modul în care scrieți numele trebuie să depindă de modul în care persoana dorește să se adreseze. Dacă tu De exemplu, dacă mătușa dvs. preferă o anumită anonimitate, puteți scrie pur și simplu "P. Hofmann" în loc de "Petra Hofmann".
  • Includeți toate titlurile necesare. Probabil că puteți sări peste titluri la prieteni buni și la familie, dar ar trebui să le consideri oficiali ai autorităților guvernamentale, personal militar, doctori, profesori sau vârstnici. Dacă tu De exemplu, dacă ați trimis o scrisoare mătușii dvs. vârstnici Petra, care a devenit văduvă cu mulți ani în urmă, ați putea să o adresați cu "doamna Petra Hofmann".
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic Pasul 2
    2
    Trimiteți scrisoarea la adresa altcuiva (opțional). Dacă trimiteți o scrisoare unei persoane la o adresă în care nu locuiește în mod normal, ar fi bine să o puneți sub numele cu un "c / o".
  • Scrieți în fața numelui persoanei care locuiește acolo, hotelului, căminului etc. "c / o".
  • Dacă mătușa ta Petra z. De exemplu, dacă locuiți cu un văr timp de câteva săptămâni și îi trimiteți o scrisoare acolo, puteți scrie sub numele ei "c / o Henry Roth".
  • Imaginea intitulată Scrieți o adresă pe un plic Pasul 3
    3
    Scrieți strada sau cutia poștală în al doilea rând. Dacă indicați o stradă, dați toate indicațiile (ca "400 Vest" în loc de "400") sau numărul apartamentului. Dacă strada și numărul apartamentului sunt atât de lungi încât nu se încadrează într-o singură linie, atunci scrieți numărul apartamentului pe linia de sub stradă.
  • Dacă prietenul tău Dacă locuiți în Oakland Avenue la numărul 50 în numărul de apartament 206, scrieți "50 Oakland Ave, # 206."
  • Puteți utiliza comenzile rapide pentru drum, atâta timp cât le folosiți în mod corect. Poți blvd în loc de bulevard, ctr în loc de centru CT în loc de curte, dr în loc de conduce, ln în loc de culoar și așa mai departe.
  • Dacă adresați scrisoarea unei cutii poștale, nu este necesar să includeți strada postului. Pe baza codului poștal, purtătorul de corespondență știe unde este cutia poștală.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic Pasul 4
    4
    Scrieți orașul, statul și codul poștal în a treia linie. Statul ar trebui să fie abreviat la două litere și să nu fie scris.
  • Puteți utiliza un cod poștal din nouă cifre, chiar dacă nu este necesar. Cinci cifre ar trebui să fie suficiente.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic Pasul 5
    5
    Dacă trimiteți o scrisoare dintr-o altă țară, scrieți "Adresa Statelor Unite" la adresă. Dacă trimiteți o scrisoare din afara Statelor Unite, trebuie să ajustați formatul. Scrieți orașul și statul într-un rând, "Statele Unite ale Americii" în rândul de mai jos și codul poștal în ultima linie.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic Pasul 6
    6
    Efectuat.
  • Metoda 2
    Litere profesionale (SUA)

    Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 7
    1
    Scrieți numele destinatarului. Aceasta ar putea fi o persoană sau o organizație în funcție de locul în care se află scrisoarea dvs. Dacă este posibil, denumiți mai degrabă o persoană ca destinatar decât o organizație completă - scrisoarea dvs. este mai probabilă pentru a atrage atenția cuiva. Utilizați titluri oficiale, cum ar fi "Domnul", "Doamna", "Dr." sau oricare ar fi titlul persoanei.
    • Scrieți poziția destinatarului după numele său (opțional). Dacă tu De exemplu, dacă scrieți la directorul de marketing, ați putea pune "Paul Schmit, director de marketing" în prima linie.
    • Scrie "Attn:" urmată de numele persoanei dacă persoana are propriul birou sau birou. De exemplu "Attn: Shirley Hatten". Dacă vă trimiteți o lucrare într-un jurnal și nu știți cine este editorul, scrieți "Attn: Fiction Editor" pentru a vă asigura că postul dvs. ajunge în locul potrivit.
  • Imaginea intitulată Scrieți o adresă pe un plic Pasul 8
    2
    Scrieți numele organizației în al doilea rând. Dacă tu Ca într-o chestiune de afaceri Paul Schmidt scris și lucrând la Widgets, Inc, tu „Paul Smith“ ar scrie în prima linie și „Widgets, Inc.“ în al doilea.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 9
    3
    Scrieți strada sau cutia poștală în a treia linie. Dacă indicați o stradă, indicați și indicații (cum ar fi "400 West" în loc de "400") sau numerele apartamentelor.
  • Dacă trimiteți scrisoarea la o cutie poștală, nu trebuie să intrați pe strada postului. Operatorii de corespondență știu unde se bazează căsuța poștală pe codul poștal.
  • Imaginea intitulată Scrieți o adresă pe un plic Pasul 10
    4
    Scrieți orașul, statul și codul poștal în a treia linie. Statul ar trebui să fie abreviat la două litere și să nu fie scris.
  • Puteți utiliza un cod poștal din nouă cifre, chiar dacă nu este necesar. Cinci cifre ar trebui să fie suficiente.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic. Pasul 11
    5
    Efectuat.
  • Metoda 3
    Regatul Unit

    Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul Pasul 12
    1
    Scrieți numele destinatarului în primul rând. Includeți toate titlurile necesare. Cu prietenii buni și cu familia, probabil că puteți sări peste titlu, dar ar trebui să-i considerați pentru oficiali ai autorităților guvernamentale, personal militar, doctori, profesori sau vârstnici. Aceasta ar putea fi o persoană sau o organizație.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul Pasul 13
    2
    Scrieți numărul casei și numele străzii în al doilea rând. Este important să scrieți mai întâi numărul și apoi strada, de ex. B. 10 Downing St.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul Pasul 14
    3
    Introduceți orașul pe a treia linie. De exemplu, Londra.
  • Imaginea intitulată Scrieți adresa pe plicul Pasul 15
    4
    Scrieți numele județului în linia a patra (dacă este necesar). Dacă tu De exemplu, dacă trimiteți o scrisoare la Londra, probabil că nu trebuie să intrați în județ. Dar dacă trimiteți o scrisoare unei zone rurale, ar fi o idee bună să o specificați. Dacă știți alte subdiviziuni, cum ar fi provincia, statul sau județul, vă rugăm să le includeți.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul Pasul 16
    5
    Scrieți codul poștal în ultima linie, de ex. B.SWIA 2AA.
  • Imaginea intitulată Scrie la adresa pe plic Pasul 17
    6
    Denumiți numele țării (dacă este necesar). Dacă trimiteți scrisoarea din afara Marii Britanii, scrieți "UK" sau "UK" în ultimul rând.
  • Imaginea intitulată Scrie la adresa pe plic Pasul 18
    7
    Efectuat.
  • Metoda 4
    Irlanda

    Imaginea intitulată Scrieți adresa pe plicul Pasul 19
    1
    Scrieți numele destinatarului în primul rând. Aceasta ar putea fi o persoană sau o organizație. Includeți toate titlurile necesare. Cu prietenii buni și cu familia, probabil că puteți sări peste titlu, dar ar trebui să-i considerați pentru oficiali ai autorităților guvernamentale, personal militar, doctori, profesori sau vârstnici.
  • Imaginea intitulată Scrieți o adresă pe un plic Pas 20


    2
    Scrieți numele casei în al doilea rând (dacă este cazul). Acest lucru este deosebit de important în zonele rurale, în care casele sau proprietățile sunt cunoscute prin nume, în loc de adresă. Ai putea z. B. scrie Trinity College Dublin.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pas 21
    3
    Scrieți strada în a treia linie. Puteți da numărul străzii dacă aveți doar adresa stradală. Cu toate acestea, dacă știți numele proprietății, numele străzii ar trebui să fie suficient. De exemplu, Colegiul Verde.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 22
    4
    Scrieți numele orașului pe linia a patra. Când trimiteți o scrisoare către Dublin, trebuie să specificați un cod poștal unic sau doi cifre pentru zona orașului. Ai putea scrie Dublin 2.
  • Imaginea intitulată Scrie la adresa pe plicul Pasul 23
    5
    Scrieți numele județului în al cincilea rând (dacă este cazul). Dacă trimiteți o scrisoare unui oraș mai mare ca Dublin, probabil că nu aveți nevoie de asta. Cu toate acestea, dacă scrieți într-o zonă rurală, atunci da.
  • Rețineți că în Irlanda cuvântul "județ" se află înaintea numelui și cu "Co" este abreviat. Deci, dacă aveți z. De exemplu, scrierea unei scrisori către County Cork ar pune "Co Cork" pe plic.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Etapa 24
    6
    Scrieți numele țării (dacă este necesar). Dacă trimiteți ceva în Irlanda din afara țării, scrieți "Irlanda" în ultima linie.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plic 25
    7
    Efectuat.
  • Metoda 5
    Franța

    Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pas 26
    1
    Scrieți numele destinatarului în primul rând. Rețineți că este obișnuit să valorificați numele de familie al unei persoane - de ex. "Doamnă Marie-Louise BONAPARTE". Includeți toate titlurile necesare. Cu prietenii buni și cu familia, probabil că puteți sări peste titlu, dar ar trebui să-i considerați pentru oficiali ai autorităților guvernamentale, personal militar, doctori, profesori sau vârstnici.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 27
    2
    Scrieți numele casei sau proprietății în al doilea rând. Acest lucru este deosebit de important în zonele rurale, unde casele sau proprietățile sunt cunoscute după nume. Ai putea z. B. scrie Chateau de Versailles.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pas 28
    3
    Scrieți numărul și numele străzii în a treia linie. Numele străzii trebuie să fie scris complet capitalizat. Ai putea z. De exemplu, scrieți "1 ROUTE de ST-CYR".
  • Imaginea intitulată Scrieți adresa pe plicul Pasul 29
    4
    Scrieți codul poștal și numele orașului în al patrulea rând. De exemplu, 78000 Versailles.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 30
    5
    Scrieți numele țării în al cincilea rând (dacă este necesar). Dacă scrieți din afara țării, numiți "Franța" în ultima linie.
  • Imaginea intitulată Scrie la adresa pe plicul 31
    6
    Efectuat.
  • Metoda 6
    Majoritatea Europei

    Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul Pasul 32
    1
    Scrieți numele destinatarului în primul rând. Aceasta ar putea fi o persoană sau o organizație.
    • Includeți toate titlurile necesare. Cu prietenii buni și cu familia, probabil că puteți sări peste titlu, dar ar trebui să-i considerați pentru oficiali ai autorităților guvernamentale, personal militar, doctori, profesori sau vârstnici.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 33
    2
    Scrieți numele casei în al doilea rând (dacă este disponibil). Acest lucru este deosebit de important în zonele rurale, unde casele sau proprietățile sunt cunoscute în nume, în loc de adresă.
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Etapa 34
    3
    Scrieți numele străzii și numărul casei în a treia linie. Ați putea, de exemplu, Scrieți "Neuschwansteinstraße 20".
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul 35
    4
    Scrieți codul poștal, orașul și primele litere ale provinciei (dacă sunt disponibile) în al patrulea rând. De exemplu, "87645 Schwangau".
  • Imaginea intitulată Scrie o adresă pe un plic Pasul 36
    5
    Scrieți țara în a cincea linie (dacă este necesar). Dacă scrieți din afara țării, dați numele țării în ultimul rând.
  • Imaginea intitulată Scrieți la adresa pe plicul Pasul 37
    6
    Efectuat.
  • Metoda 7
    Alte țări

    Imaginea intitulată Scrie la adresa pe plicul 38
    1
    Dacă țara pe care o căutați nu este listată aici, consultați o bază de date online formate de adrese internaționale.

    Sfaturi

    • Utilizați versiunea extinsă a codului poștal pentru a grăbi livrarea poștei în țară. În SUA, aceasta este o extensie de patru cifre (de exemplu, 12345-9789).
    • Dacă scrieți peste granițe, scrieți numele țării cu majuscule în ultima linie. De asemenea, puteți utiliza codul țării - z. B. Regatul Unit în loc de "Regatul Unit".
    • Să se adreseze corect unui plic unui membru al armatei americane:
    • Scrieți clasa și numele complet (inclusiv numele intermediului ca inițială sau scrisă) în prima linie.
    • Scrieți numărul PCS, numărul unității sau numele navei în al doilea rând.
    • În a treia linie, adresele militare folosesc APO (Poșta Armată) sau FPO (Post Office Fleet) și apoi o destinație regională precum AE (Europa, Orientul Mijlociu, Africa și părți din Canada), AP (Pacific) sau AA Canada), urmată de codul poștal.

    avertismente

    • Lipiți cât mai puțin bandă pe ștampile. Echipamentele de procesare a corespondenței nu pot citi cerneala ultravioletă pe o ștampilă înregistrată și vă pot trimite scrisoarea înapoi.
    Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit