Returnați o scrisoare expeditorului

Dacă nu vă ocupați de aceasta, scrisorile de la chiriașul anterior sau de la cineva despre care nu ați auzit niciodată, se pot acumula cu voi ani de zile. Din fericire, dacă scrieți "Înapoi la expeditor" pe el și lăsați-l în cutia poștală, Swiss Post va lua aceste scrisori gratuit. Sperăm că expeditorul își va actualiza agenda. Dar pentru a opri o căsuță poștală permanentă, poate doriți să discutați cu poștașul sau să vizitați oficiul poștal.

metodă

Metoda 1
Trimiteți scrisorile către expeditor

Imaginea intitulată Înapoi la expeditor Pasul 1
1
Scrieți "Return to sender" pe plic sau pachet. Dacă primiți o scrisoare sau un pachet care este adresat unei persoane greșite, scrieți-l cu majuscule pe plic sau pachet, fără a acoperi adresa de retur. Puteți face acest lucru și cu mesaje nedorite, dar este, de asemenea, absolut legal să le aruncați sau să le păstrați, spre deosebire de poșta persoanelor private.
 • Dacă ați deschis poșta sau ați semnat pe cineva pentru a primi o colet, va trebui să o puneți într-o parcelă nouă și să plătiți taxa. În caz contrar, ar trebui să procesați postul gratuit, atâta timp cât o faceți "în timp util".
 • Imaginea intitulată Înapoi la expeditor Pasul 2
  2
  Scrie "Adresă greșită" sau alt motiv (opțional). Adăugați un mesaj expeditorului către expeditor, astfel încât persoana să știe de ce a fost trimisă scrisoarea. Dacă e-mailul a fost trimis persoanei greșite, încercați "Adresă eliminată" sau "Nu la această adresă". Dacă primiți prea multe scrisori publicitare, încercați să eliminați "din lista de discuții" - acest lucru este destul de ineficient.
 • Dacă cunoașteți noua adresă a persoanei, puteți să nu mai înaintezi la această adresă (scrieți noua adresă aici) în loc de "Return to sender".
 • Firmele mari folosesc în mod obișnuit liste de adrese în bloc și rar opresc trimiterea materialelor doar pentru că cineva a scris un mesaj pe plic. Încercați metoda formularului de modificare a adresei de mai jos.
 • Imaginea intitulată Înapoi la expeditor Pasul 3
  3
  Treceți-vă propria adresă. Acest lucru face clar faptul că scrisoarea nu ar trebui să fie trimisă înapoi la adresa dvs.
 • Imaginea intitulată Înapoi la expeditor Pasul 4
  4
  Lăsați e-mailul în cutia poștală sau lângă ea. Poștașul primește apoi poșta și o aduce înapoi la oficiul poștal, unde este prelucrat. Dacă aveți un drapel pe căsuța dvs. poștală (de exemplu, în SUA), configurați-l pentru a anunța că există poștă electronică. În caz contrar, puneți corespondența într-un loc vizibil.
 • Dacă poștașul nu vă observa, lipiți o bucată de hârtie cu mesajul "returnați poșta" pe cutia poștală și, dacă e-mailul nu este încă preluat, duceți-l la oficiul poștal personal.


 • Metoda 2
  Raportați o adresă modificată pentru o altă persoană

  Imaginea intitulată Înapoi la Expeditor Pasul 5
  1
  Dacă primiți scrisori de la persoana care a trăit la adresa dvs., spuneți poștașului sau lăsați o notă în cutia poștală. Dacă primiți corespondență pentru mai mulți foști rezidenți, scrieți o notă cu mesajul "Postați NUMAI pentru (numele actual al rezidenților)" și fixați-l permanent cu bandă adezivă.
 • Imaginea intitulată Return to Sender Step 6
  2
  Mergeți la un oficiu poștal pentru a solicita un formular de schimbare a adresei. Dacă pașii de mai sus nu funcționează, trebuie să vă duceți singur la oficiul poștal. Solicitați un formular de modificare a adresei pentru toate mesajele primite în mod greșit.
 • Formularele online necesită de obicei să cunoașteți noua adresă a acelei persoane.
 • Imaginea intitulată Înapoi la expeditor Pasul 7
  3
  Completați formularul conform instrucțiunilor. Presupunând că nu cunoașteți adresa corectă a acestei persoane, utilizați aceste informații pentru a completa formularul:
 • În câmpul "adresa de redirecționare" scrieți "mutat, nu a lăsat nici o adresă de redirecționare" sau "nu a trăit niciodată sub adresa anterioară, adresa corectă necunoscută".
 • Semnează documentul, apoi scrie "Formularul completat de rezidenții curenți, (numele tău), reprezentant al persoanei de mai sus."
 • Sfaturi

  • Dacă adresa ta nu este pe post, dar încă se află în cutia poștală, oficiul poștal a făcut o greșeală, nu expeditorul. Scrieți "Wrong delivered" în loc de "Return to sender".
  • Conform unui test, e-mailurile adresate în mod necorespunzător în SUA sunt de obicei returnate în termen de 90 de zile de la trimitere, adesea mai devreme. Poșta din străinătate poate dura mult mai mult și nu este trimisă niciodată înapoi expeditorului.
  • În SUA, puteți să cereți unui angajat Post pentru o "ordine de încetare și de dezertare" împotriva unei persoane, astfel încât să nu mai poată trimite mai multe mesaje. În mod oficial, distribuie poșta doar celor care trimit oferte pe materiale sexuale sau erotice. Dar ai putea încerca asta când toate celelalte opțiuni sunt epuizate.

  avertismente

  • În majoritatea țărilor este ilegal să aruncați poșta altor persoane.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit