Pentru a adresa o scrisoare unei familii

Adresarea unei scrisori unei singure persoane este jocul copiilor - tot ce aveți nevoie este numele dvs. și adresa corectă și ați terminat. O scrisoare către un întreg familie

dar abordarea este o chestiune complet diferită. Există mai multe moduri de a eticheta o scrisoare destinată unei familii și fiecare are propriile particularități de luat în considerare. Deși nici o procedură nu este deosebit de dificilă, poate fi util să știți pentru o etichetă bună, pe care o folosiți când și cum. Să începem cu Metoda 1!

metodă

Metoda 1
Utilizați numele familiei

Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 1
1
Scrieți "To Family (Last Name)" deasupra adresei. Dacă doriți să adresați un plic unei întregi familii în locul unei singure persoane, aveți două opțiuni: puteți lua numele de familie care reprezintă întreaga familie sau puteți adresa scrisoarea anumitor membri (sau tuturor) membrilor familiei. Să începem cu prima opțiune. Cea mai ușoară modalitate de abordare a unui plic pentru o întreagă familie este "Familia (numele familiei)" ca prima linie a adresei. Această metodă este o alegere bună pentru mesajele obișnuite, cum ar fi scrisorile prietenilor, dar poate că nu este cea mai bună alegere atunci când este important să știți cine este scrisoarea (de exemplu, invitații de nuntă).
 • De exemplu, dacă veți scrie o scrisoare către Peter și Silvia Mayer și copiii lor Emma și Tim, ați "Familiei Mayer„Adresa.
 • Imaginea intitulată Adresați un plic unui familie Pasul 2
  2
  Ceva depășită este adresarea "capului familiei". Dar este încă posibil ca scrisoarea să fie trimisă "tatălui familiei". Deși acest lucru este perceput ca fiind de modă veche, încă se înțelege prin această alegere de cuvinte că se înțelege întreaga familie.
 • În exemplul nostru, vom aborda astfel scrisoarea destinată întregii familii Mayer: "Familiei Peter Mayer"
 • Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 3
  3
  Notați restul adresei ca de obicei. Indiferent de metoda pe care ați ales-o pentru prima linie a plicului dvs., restul adresei va fi listat ca la fiecare altă literă. În al doilea rând scrieți numele străzii și numărul casei, iar în linia următoare scrieți codul poștal și locul. Dacă scrisoarea merge în altă țară, scrieți țara sub codul poștal și orașul. Scrieți adresa expeditorului - adresa dvs. - în colțul din stânga sus al plicului.
 • În exemplul nostru cu familia Mayer, adresa ar putea să pară așa:
 • Familiei Mayer "(sau" Familiei Peter Mayer ")
  Strada principală 22
  53225 Bonn
 • Practic, dacă scrieți o scrisoare unei familii, numai prima linie este schimbată - restul adresei nu trebuie să se schimbe. În metodele corecte de salut descrise mai jos, se presupune întotdeauna că adresa care vine după nume nu se modifică.
 • Metoda 2
  Sunați membrii familiei în mod individual

  Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 4
  1
  Începeți cu numele și salutul părinților. Dacă adresați un plic unei întregi familii, puteți, pe lângă metoda menționată mai sus, să luați numele de familie și să adresați anumitor persoane sau tuturor membrilor gospodăriei în mod individual. Această abordare este utilă pentru scrisori, cum ar fi invitațiile la nunți, unde este important să se clarifice exact care este litera. Începeți cu numele părinților în prima linie a adresei. Salutarea corectă este, de asemenea, importantă. În cele mai multe cazuri, "domnul" și "doamna" sunt potrivite. Titluri precum "Dr." sau "Prof." pot fi utilizate și ca opțiune, dar nu sunt absolut necesare în afara unui context formal sau oficial.
  • De exemplu, dacă vrem să invităm familia Mayer la o petrecere de casă, am putea scrie numele părinților în prima linie a adresei: Domnul și doamna Mayer
  • Alternativ, puteți menționa fiecare persoană pe o linie separată: Domnul Peter Mayer, în următorul rând și doamna Silvia Mayer
  • Se pot scrie și numele ambilor parteneri, fără titlu: Peter și Silvia Mayer. Acest tip este mai probabil să fie utilizat într-un context informal, deoarece salutul primului nume poate fi considerat mai degrabă nepoliticos decât mr.
  • Este, de asemenea, acceptabil să folosim salutul tradițional pentru cuplurile căsătorite, deși această metodă, așa cum am menționat mai devreme, este oarecum depășită, în care se menționează numai numele bărbatului: Domnul și doamna Peter Mayer
 • Imaginea intitulată Adresați un plic unui familie Pasul 5
  2
  Continuați cu numele copiilor. În următorul rând, listați numele copiilor care sunt sub 18 ani și trăiesc în continuare împreună cu părinții lor. Dacă doriți, puteți folosi numele de familie al copiilor (ca David, Luisa și Mark Schmid) la sfârșitul liniei sau doar să-i enumerați primele nume (de exemplu, David, Luisa și Mark). Dacă cunoașteți vârsta copiilor, trebuie să progresați de la cel mai în vârstă până la cel mai mic.
 • În exemplul nostru cu familia Mayer, numele copiilor ar trebui să apară la invitația din a doua linie, sub numele de familie: Emma și Tim. Aceasta înseamnă că primele două linii ale adresei pot arăta astfel:
 • Domnul și doamna Mayer
  Emma și Tim
 • Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 6
  3


  Sau scrieți după numele părinților adunarea "și familia". Dacă nu vă amintiți numele sau toate numele copiilor din familie, este rezonabil să scrieți "și familia".
 • În exemplul nostru, vom înlocui numele lui Emma și Tim cu "și familia" dacă le-am uitat numele. Apoi primele două linii ale adresei ar arăta astfel:
 • Domnul și doamna Mayer
  și familia
 • Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 7
  4
  În orice caz, omiteți numele copiilor dacă scrisoarea nu le este adresată. În exemplele de mai sus se presupune că scrisoarea se adresează atât părinților, cât și tuturor copiilor din familie. Dacă nu este cazul, menționați numai destinatarii relevanți din prima linie și apoi mergeți imediat la adresă și lăsați toți ceilalți membri ai familiei necunoscuți.
 • Dacă, de exemplu, vrem să invităm la o petrecere numai părinții familiei Mayer, vom fi adresa obișnuită Domnul și doamna Mayer să conducă fără a menționa copiii.
 • Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 8
  5
  Trimiteți scrisori proprii copiilor cu vârsta peste 18 ani. În cazul în care există copii în familie care au împlinit vârsta de 18 ani (și, prin urmare, au considerat vârsta legală), trimiteți-le o scrisoare personală, indiferent de ce trimiteți părinților. Primirea propriilor scrisori este un semn al vieții adulților. Chiar dacă foarte puțini o vor vedea în acest fel, poate fi considerat ofensator să fii invitat la o sărbătoare ca adult prin intermediul unei scrisori către părinți.
 • Metoda 3
  Utilizați un plic interior și exterior

  Imaginea intitulată Adresați un plic unui familie Pasul 9
  1
  Adresați-vă plicului exterior numai părinților. Unele tipuri de litere necesită un răspuns de la destinatar. În astfel de situații, un plic mic, deja etichetat, va fi trimis împreună cu litera actuală într-un plic exterior mai mare. Atunci când creați o astfel de scrisoare, este important să știți că plicul interior este de obicei etichetat puțin diferit decât cel exterior. Mai întâi, etichetați plicul exterior (cel care conține cel de-al doilea plic și litera adevărată) "numai" cu numele părinților sau al șefului familiei.
  • Pe plicul exterior, listați numele părinților așa cum este descris mai sus. De exemplu, dacă invitați toată familia Mayer la nunta dvs., scrieți doar numele părinților: Domnul și doamna Mayer, Domnul și doamna Peter Mayer sau Peter și Silvia Mayer.
 • Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 10
  2
  Adresați-vă plicului interior toate Receptor. În plicul interior, regulile sunt puțin diferite. Dacă vă așteptați un răspuns de la toți membrii familiei (de exemplu, dacă invitați întreaga familie la nunta dvs.), scrieți numele părinților în prima linie și numele copiilor în al doilea rând. Dar dacă vă așteptați doar un singur răspuns de la părinți, scrieți doar numele lor în prima linie de adresă și apoi mergeți la stradă, loc, etc.
 • Aceste explicații se referă la adresa expeditorului. Evident, adresa reală care indică locul în care va fi scrisoarea va fi propria dvs. (sau un planificator de nuntă, cutie poștală, companie etc.) astfel încât scrisoarea să ajungă la destinația potrivită.
 • Să presupunem că invităm toată familia împreună cu copiii în exemplul nostru cu invitația de nuntă. Adresa de răspuns pe plicul interior ar avea numele părinților în prima linie și numele copiilor în al doilea rând. Primele două linii ale plicului interior ar arăta astfel:
 • Domnul și doamna Mayer
  Emma și Tim
 • Imaginea intitulată Adresați-vă unui plic unei familii Pasul 11
  3
  Frank plicul de întoarcere. Indiferent de cine vă așteptați la un răspuns la scrisoarea dvs., este întotdeauna un semn de politețe pentru a-și exprima scrisoarea în avans. Timbrele nu sunt foarte scumpe, deci este mai mult un semn de respect și îngrijire pentru a le trimite mai departe decât o măsură financiară.
 • După cum sa menționat deja, ar trebui să trimiteți copii peste 18 (adulți independenți) propria lor scrisoare. În cazul în care includeți o serie de invitații într-o scrisoare - părinților și copiilor adulți, de exemplu - va trebui să includeți cât mai multe plicuri ștampilate cu literele corespunzătoare.
 • Sfaturi

  • Asigurați-vă că scrieți la gospodăria potrivită
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit