Anulați la sfârșitul lunii calendaristice

Dacă v-ați decis să renunțați la slujbă și să vă dedicați unor noi responsabilități, atunci ar trebui să trimiteți angajatorului dumneavoastră o scrisoare formală cu cel puțin o săptămână sau două săptămâni în prealabil formulând intenția de a renunța. Următorul articol vă va spune cum să scrieți o încheiere politicoasă și determinată pe care să o puteți preda șefului.

metodă

Partea 1
Ce ar trebui să spui și cum ar trebui să spui asta

Imaginea intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 1
1
Începeți cu o declarație clară și concisă. Primul rând al scrisorii dvs. de reziliere ar trebui să clarifice faptul că doriți să părăsiți locul de muncă la sfârșitul lunii calendaristice. Evitați expresii care ar putea sugera că vă puteți schimba mintea sau chiar să rămâneți, cu condiția să vă facă o ofertă contra atractivă.
 • Un exemplu bun: "Cu această scrisoare, aș vrea să vă informez în mod oficial că voi termina de la data încetării în locul meu (titlul postului) la (numele companiei)".
 • Un exemplu bun: "Anulez pozitia mea ca (titlul postului) (denumirea companiei), incepand cu data de reziliere.
 • Exemplul rău: "Aș dori să renunț la postul meu ca (titlul postului). Spune-mi ce termen ar fi cel mai potrivit pentru tine.
 • Exemplul rău: "Dacă totul merge așa cum vreau, intenționez să renunț la slujba de la compania ta la sfârșitul lunii calendaristice."
 • Imaginea intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 2
  2
  Dați angajatorului dvs. cel puțin două săptămâni. Deși mulți lucrători de astăzi nu trebuie să completeze o perioadă de preaviz de o săptămână, este un lucru bun și este considerat profesional să notifice cu cel puțin două-trei săptămâni în avans.
  • Dacă doriți să renunțați înainte de sfârșitul lunii calendaristice, este posibil ca angajatorii potențiali sau potențiali să vă întrebe dacă veți face același lucru pentru ei.
  • Dacă compania dvs. se află în mijlocul unei faze ocupate, vă recomandăm să vă gândiți dacă nu doriți să renunțați în următoarele 2 sau 3 luni și nu la sfârșitul lunii calendaristice.
  • Directorii executivi și alți angajați ai ierarhiei superioare ar trebui să ia în considerare și perioade de preaviz mai lungi. Ca regulă generală, trebuie să alegeți o limită de timp a cărei durată corespunde perioadei de vacanță la care aveți dreptul în poziția dvs. De exemplu, dacă aveți dreptul la trei săptămâni de concediu în funcție, trebuie să plecați și cu cel puțin 3 săptămâni înainte de plecare, cu excepția cazului în care există alte aranjamente contractuale.
 • Imagine intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 3
  3
  Încercați să evitați motivarea terminării dvs. Acest lucru este important mai ales dacă motivele dvs. sunt puțin vagi. Chiar dacă părăsiți compania pentru motive întemeiate, ar trebui să evitați menționarea acesteia în notificarea oficială.
  • Cu toate acestea, dacă vi se cere direct să dați aceste motive, ar trebui să faceți acest lucru.
  • De asemenea, trebuie să planificați un motiv pe care îl puteți împărtăși altora dacă este inevitabil ca supervizorul sau colegul dvs. să vă întrebe de ce intenționați să demisionați. Acest motiv nu trebuie să fie menționat în scrisoarea dvs. oficială, dar este întotdeauna convenabil să aveți un răspuns când vi se solicită personal.
 • Imaginea intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 4
  4
  Exprimați-vă în același timp formal și prietenos. Tonul general al încetării trebuie să fie profesional, dar nu într-un mod care te face să te simți rece sau rigid. În mod normal, ar trebui să scrieți scrisoarea în modul cel mai prietenos pe care l-ați folosit cu angajatorul dvs. în trecut.
  • Dacă modul tău de a comunica cu șeful tău a fost mereu rigid și profesionist, atunci ar trebui să păstrezi acel ton în demiterea ta, de asemenea. Pe de altă parte, dacă ați avut un ton mai personal cu managerul dvs., nu trebuie să vă fie frică să o păstrați în scrisoarea dvs. Un ton personal poate fi destul de potrivit, dacă nu este prea liber și ocazional.
  • Un bun exemplu: "Sunt foarte recunoscător pentru experiența și dezvoltarea care a fost posibilă prin această activitate.
  • Exemplul rău: "Declar în mod oficial că voi continua să aibă un respect ridicat pentru compania ABC și că nu va avea intenții rele împotriva vreunui angajator sau angajat al Companiei".
  • Exemple greșite: "Vă mulțumim pentru tot!"
 • Imaginea intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 5
  5
  Creați o atmosferă pozitivă. Această scrisoare va fi ultimul document din dosarul dvs. personal, astfel încât ar trebui să lase o impresie bună. Chiar dacă ați urât slujba pe care ați părăsit-o și nu vreți să aveți nici o legătură cu vreunul dintre companii, nu ar trebui să întrerupeți complet toate punțile din spatele dvs.
  • Dacă un angajator potențial potențial îl cheamă pe fostul dvs. angajator și află că ați lăsat o notificare pozitivă, veți face o impresie bună. Acest lucru poate fi benefic pentru dvs., chiar dacă funcționarul care vă gestionează dosarul nu mai știe nimic despre dvs.
  • În demiterea dvs. nu ar trebui să trageți pe cineva din companie. De asemenea, nu trebuie să criticați modul în care este gestionată compania.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni Pasul 6
  6
  Mulțumim angajatorului. Introduceți una sau două linii mulțumind angajatorului pentru oportunitățile și experiențele pe care le-ați câștigat în timp ce lucrați pentru companie. Fiecare loc de muncă contribuie la viața fiecărei persoane, chiar dacă dezavantajele depășesc beneficiile.
  • Dacă experiența dvs. de lucru a fost covârșitoare pozitivă, asigurați-vă că ați citit recunoștința. Scrieți ceva de genul acesta: "Nu știu de unde să încep să vă mulțumesc pentru ultimii trei ani. Am învățat mai mult decât m-am așteptat vreodată și vă apreciez generozitatea și răbdarea. "
  • Dacă experiența dvs. de lucru a fost covârșitoare negativă, trebuie să utilizați o formulă generală de mulțumire. De exemplu, încercați acest lucru după cum urmează: "Aș dori, de asemenea, să vă mulțumesc pentru experiența pe care am câștigat-o în ultimii trei ani în cadrul activității mele".
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni Pasul 7
  7
  Spuneți angajatorului dvs. că intenționați să finalizați toate proiectele importante. Ca ultim act responsabil și loial, trebuie să listați toate proiectele viitoare sau în curs de desfășurare care s-ar putea întrerupe fără cooperarea dvs. Se angajează să pună capăt acestor proiecte în loc să-l lase pe compania în jos.
  • Proiectele în derulare și nesemnificative, care pot fi preluate și de altcineva, ar trebui să fie excluse de la aceasta.
  • Acest lucru va face o impresie bună angajatorului dvs. și va face probabil ca el sau ea să vă scrie o recomandare bună pentru un alt angajator în viitor, dacă îl întrebi pe el sau ea.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni
  8
  Oferiți-vă sprijinul dincolo de terminare. După părăsirea companiei, vor exista anumite schimbări în fluxul de lucru. Vor exista, de asemenea, unele obstacole și dificultăți. În concedierea dvs. ați putea oferi astfel posibilitatea de a fi disponibilă pentru această perioadă de tranziție chiar și atunci când ați încheiat relația de muncă.
  • Introduceți un număr de telefon și / sau o adresă de e-mail unde compania vă poate contacta dacă apar întrebări.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni Etapa 9
  9
  Completați cu o remarcă măgulitoare. Chiar dacă ați mulțumit în prealabil angajatorului dvs. pentru terminarea contractului, este întotdeauna o idee bună să completați scrisoarea cu un aspect de recunoștință.
  • "Voi fi întotdeauna recunoscător pentru dvs. și angajații Companiei ABC pentru tot ce ați făcut pentru mine".
 • Partea 2
  Formați litera  Imaginea intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 10
  1
  Scrie o scrisoare și nu e-mail. Dacă trimiteți anularea la sfârșitul lunii, trebuie să formulați și să imprimați o scrisoare de intenție adecvată în loc să trimiteți un e-mail. Această scrisoare trebuie înmânată supervizorului dvs. personal.
  • Deși poate părea mai ușor și mai rapid să scrieți un e-mail, acesta este, în general, considerat mai puțin profesionist și de obicei nu este aprobat.
  • Nu trimiteți anunțul dvs. nici la oficiul poștal sau la un sistem de transport intern. Acest lucru poate cauza întârzieri și până când angajatorul vă primește notificarea, termenul poate fi depășit.
 • Imaginea intitulată Scrieți o notificare de două săptămâni Pasul 11
  2
  În colțul din dreapta sus, scrieți data. Ca într-o scrisoare standard, ordinul este ziua, luna, anul. Luna trebuie redactată în timp ce ziua și anul sunt exprimate în număr.
  • Exemplu: 26 iunie 2013
  • Asigurați-vă că nu includeți o adresă de retur deasupra datei, deoarece adresa dvs. este aceeași cu cea a angajatorului dvs. Cu toate acestea, puteți utiliza antetul companiei dvs. cu adresa corespunzătoare pe ea, dacă doriți.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni
  3
  Gândiți-vă la introducerea unei adrese. Dacă utilizați antetul companiei, puteți omite și adresa deoarece scrisoarea va fi trimisă de la aceeași companie. Cu toate acestea, ar putea fi util să dați o adresă, deoarece vă permite să direcționați scrisul direct la seful dvs.
  • Denumiți titlul și numele complet al angajatorului dvs. în prima linie.
  • Scrieți numele străzii și numărul casei în următorul rând. În următorul rând urmați codul poștal și orașul.
  • Lăsați o linie între dată și adresă. Între adresă și salut, ar trebui să lăsați și o linie necompletată. Adresa în sine ar trebui să fie scrisă cu o linie liniară simplă.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni
  4
  În primire, trebuie să vă adresați direct angajatorului. Scrisoarea dvs. ar trebui să înceapă cu "Stimate domnule XZY" sau "Dragă doamnă XYZ" sau "Dragă XZY". Nu trebuie să folosiți niciodată un salut inexact sau general, precum "Doamnelor și Domnilor".
  • Bine ai venit șeful tău așa cum faci de obicei, chiar dacă asta e mai relaxat. Exemplu: Dacă vă chemați după numele dvs., ar trebui să scrieți: "Dragă Marie". Dacă vă apropiați mai profesionist doar de COD, ar trebui să îl lăsați la "Stimate doamnă Müller".
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni
  5
  Scrieți textul terminării. Lăsați o linie între salut și text. Când vă formalizați punctele de mai sus vă ajută.
  • Fiecare secțiune de text trebuie formatată cu o singură distanță. Cu toate acestea, ar trebui să existe întotdeauna o linie între fiecare paragraf. Nici unul dintre paragrafe nu trebuie confiscat.
  • Limitați scrisul dvs. la maximum o pagină.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni Pasul 15
  6
  Utilizați un rămas bun. Pentru a vă menține un ton prietenos, pozitiv, ar trebui să alegeți un adio care este puțin mai sinceră și mai sinceră decât frazele obișnuite, cum ar fi "Cu plăcere", "Mulțumesc" sau "Cu stimă".
  • Iată câteva exemple de formule posibile de adopție:
   • Cu plăcere
   • Cu cele mai bune urări pentru succesul dvs. în continuare
   • Vă mulțumim din nou
   • Mers cele mai calde și cele mai bune urări
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni
  7
  Introduceți numele și semnați litera. Scrieți numele dvs. complet după cum vă spuneți la revedere și puneți semnătura între adopție și nume cu majuscule.
 • Partea 3
  Trimiteți anularea la sfârșitul lunii

  Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni Pasul 17
  1
  Predați anunțul dvs. direct șefului sau șeful tău. Este pur și simplu o chestiune de ton profesionist pe care îl transmiteți în primul rând șefului sau șefului dvs. și o faceți personal.
  • De obicei, trebuie să organizați o întâlnire. Cu toate acestea, dacă lucrați într-o companie mai mică și lucrați îndeaproape cu șeful dvs., puteți fi, de asemenea, capabil să vă opriți la biroul său fără notificare.
  • De îndată ce intrați, ar trebui să închideți ușa în spatele dvs. pentru a vă menține conversația privată.
  • Dă-le șefului tău concedierea și explică despre ce este vorba când îți dai scrisoarea.
  • Șeful tău va dori probabil să discute despre situație cu tine. Chiar dacă scrisoarea dvs. răspunde deja la toate întrebările cerute, trebuie să răspundeți la toate întrebările complet în conversație.
  • Mulțumiți-vă șefului sau șefului și scuturați-vă mâna înainte de a părăsi biroul.
 • Imaginea intitulată Scrie o notă de două săptămâni
  2
  Trimiteți copii ale scrisorii oricui are nevoie. Acest lucru poate varia de la companie la companie. De obicei, va trebui să trimiteți o copie departamentului HR și tuturor șefilor departamentelor pentru care ați lucrat.
  • Angajații, mentorii, colegii și clienții trebuie să vă informeze personal cu privire la încheierea dvs. Nu este nevoie să primiți o copie a anunțului dvs.
 • Imaginea intitulată Scrieți o notă de două săptămâni
  3
  Lucrează din greu și termină toate sarcinile începute. Dacă ați oferit în scrisoarea dvs. de reziliere să terminați toate proiectele importante înainte de a părăsi compania, atunci trebuie să respectați și să finalizați aceste proiecte.
  • Chiar dacă nu ați făcut astfel de promisiuni, nu puteți să vă îngrijorați în restul programului de lucru. Tranziția va fi dificilă pentru toată lumea și este datoria dvs. profesională să faceți această tranziție cât mai lină posibil pentru angajatorul pe care îl părăsiți.
  • Pe de altă parte, dacă simțiți că compania dvs. vă tratează în mod incorect pentru a vă da demiterea, nu trebuie să le exploatați sau să vă induceți în eroare cu cantități inumane de muncă în plus.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit