Scrieți o notă de mulțumire pentru cadouri de Crăciun

Este politicos și potrivit să scrieți o scrisoare de mulțumire când ați primit un cadou. Mai ales dacă donatorul nu a fost prezent la deschiderea prezentului. Când oamenii amână scrierea scrisorilor de mulțumire de Crăciun, ei o fac de obicei din aceleași motive pentru care în principiu nu primesc scrisori de mulțumire. Ei cred că trebuie să urmeze o regulă de fier, care spune că scrisorile de mulțumire trebuie să fie scrise cu cuvinte frumoase pentru a fi corecte. Dar este faptul că aproape oricine poate scrie o notă de mulțumire pentru cadouri de Crăciun, care nu numai că arată frivol și cinstit, dar este cu siguranță citită cu recunostință de către destinatar.

metodă

Partea 1
Începutul unui proces de mulțumire

Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 1
1
Păstrați o listă de cadouri. Dacă vi se oferă cadouri pentru orice ocazie, asigurați-vă că păstrați o listă (sau îi puteți conduce) cu privire la darurile pe care le-ați primit de la cine. Acest lucru vă face mult mai ușor să vă așezați și să scrieți scrisori de mulțumire.
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 2
  2
  Nu întârziere. A găsi o scrisoare în căsuța poștală este întotdeauna o plăcere, dar trebuie să trimiteți scrisori de mulțumire cel târziu la două săptămâni de la deschiderea cadoului. Dacă aștepți mai mult, destinatarul poate crede că ești nepoliticos sau nerecunoscător. Pe de altă parte, puteți, de asemenea, să rămânem la vechea zicală "mai bine târziu decât niciodată".
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 3
  3
  Salutări. Cele mai multe litere încep cu cuvântul "dragoste" urmat de numele destinatarului "
 • De asemenea, puteți utiliza o poreclă sau un nume care clarifică relația, cum ar fi "Dragă mamă" sau "Dragă prieten sportiv".
 • Partea 2
  Conținutul scrisorii dvs.

  Imagine Scrie o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 4
  1
  Denumiți motivul scrisorii dvs. Lăsați destinatarul să știe că doriți să mulțumiți scrisorii dvs. pentru cadourile de Crăciun pe care le-ați primit. Cea mai ușoară cale este să începeți cu "Mulțumesc". Dar puteți alege și un început mai creativ și, de exemplu, descrie ocazia pe care persoana nu a putut să o urmeze.
  • Un exemplu de deschidere standard ar fi "Vă scriu să vă mulțumesc pentru prezentarea de Crăciun".
  • O abordare mai puțin tradițională ar fi „În ajunul Crăciunului, întreaga familie a fost așezat în jurul bradului de Crăciun, în rugăciunea contemplativă, până când tata a tras pânza de la masa de cadouri mea și am văzut o bicicletă roșie strălucitoare. Am făcut un dans sălbatic de bucurie în surpriză și toată lumea a fost uimită de bicicletă! "
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pas 5
  2
  Fiți conștienți de darul. Asigurați-vă că descrieți darul primit. Deci, donatorul învață că știi cum să-i apreciezi darul.
 • Dacă pierdeți evidența cadourilor, este mai bine să rămâneți vagi și să scrieți "vă mulțumesc pentru darul bun", în loc să descrieți darul greșit.
 • Dacă ați primit un cadou de bani, ați putea spune ceva de genul "mulțumesc pentru generozitatea voastră".
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 6
  3
  Descrieți cum v-ați simțit când ați deschis darul. Utilizați un limbaj specific și descriptiv pentru a vă spune cum ați simțit în ajunul Crăciunului deschiderea cadoului. Aceasta aduce viata scena cititorului.
 • Ați putea, de exemplu, "Încă de la începutul Crăciunului m-am simțit puțin deprimat, deoarece cafeaua noastră a renunțat la fantomă exact la timp pentru zilele de sărbătoare. Când mi-am deschis prezența, această mașină de cafea supermodernă și programabilă a venit în prim plan, iar inima mea aproape a sărit din piept cu entuziasm ".
 • Un alt exemplu ar fi "Copiii au fost încântați de pijamalele lor de potrivire. Le-am lăsat să deschidă cele două cadouri în același timp și priveau cu mândrie, ridicându-se și comparând pijamalele. Apoi au vorbit emoționat despre modul în care voiau să-i adoarmă în aceeași noapte.
 • Imaginea intitulată 1432800 7
  4
  Menționați modul în care prezentul a fost sau ar trebui utilizat în viitor. Când explicați dătătorului cât de util este sau va fi darul, l-ați lăsat să experimenteze succesul faptei sale bune.
 • Puteți, de ex. Scrieți că noua mașină de cafea produce cea mai bună cafea pe care ați gustat-o ​​vreodată și că simțiți că caracteristica de programare este luxul pur.
 • Pentru cadouri pe care nu le-ați folosit înainte, cum ar fi Îmbrăcăminte, poți descrie când intenționezi să le porți. "Nu pot să aștept să port puloverul negru strălucitor la petrecerea de la Anul Nou al vecinului meu".
 • Ca o notă specială, ați putea trimite chiar și o fotografie care să arate cum să utilizați darul.


 • Imagine Scrie o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 8
  5
  Scrie despre experiențele tale de Crăciun. După secțiunea de cadouri, ați putea oferi cititorului o imagine de ansamblu a modului în care ați petrecut sărbătorile. Acest lucru este deosebit de benefic dacă scrieți la cineva cu care nu ați putea petrece timpul cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.
 • Ați putea, de exemplu, scrieți "După ce ați deschis cadourile, am băut ceaiul de Crăciun tradițional și am mâncat biscuiți. Apoi am mers împreună prin zăpadă până la miezul nopții. "Sau" După patru petreceri diferite de Crăciun, acum suntem destul de epuizați. Mai întâi am sărbătorit acasă, apoi cu părinții, apoi cu soacra mea și în cele din urmă cu socrul meu. Cred că avem nevoie de vacanță din sărbătorile de Crăciun! "Revizuirea clienților a fost tradusă automat din limba germană.
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 9
  6
  Adresați-vă donatorului după petrecerea de Crăciun. Chiar dacă o scrisoare de mulțumire este o corespondență unică, puteți să întrebați și despre experiențele Crăciunului cititorului dvs. sau cel puțin să lăsați un comentariu. Faceți aceste propoziții cât mai personale.
 • De exemplu, Cum a fost Crăciunul tău? Te-ai bucurat de călătoria ta de Crăciun la fel de mult cum speri? "
 • Un alt exemplu ar fi "Sper că ai avut un Crăciun vesel, plin de momente de dragoste și distracție".
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 10
  7
  Efectuați planuri pentru viitorul dvs. contact. Dacă intenționați să vizitați dăruitorul sau dorește să vă viziteze, menționați că vă așteptăm cu nerăbdare să vă mai vedem din nou. Dacă o reuniune rapidă este puțin probabilă, dorința de a vorbi cu persoana sau de a rămâne în contact cu litera este evidentă.
 • De exemplu, "Abia aștept reuniunea noastră în februarie. Nu ne-am mai văzut de prea mult timp! "Sau" sper să vă aud de curând. Puteți să-mi sunați sau să-mi scrieți mereu! "
 • Partea 3
  Completați litera

  Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 11
  1
  Vă mulțumim din nou. Aceasta poate fi o simplă "Vă mulțumesc din nou pentru darul!". Va reaminti cititorului scrisoarea dvs. de ce i-ați scris chiar lui.
  • Dacă ați terminat scrisoarea cu "În recunoștință" sau "Vă mulțumim din nou!", Puteți trece peste pasul de mai sus.
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 12
  2
  Completați litera corespunzător. Relația dvs. cu donatorul vă va ajuta să găsiți formularea corectă a cuvintelor finale. Pentru prieteni apropiați sau rude, puteți scrie "Toată dragostea, [numele tău]". Alternative ar fi "cele mai bune urări", "cu respect", "în recunoștință" sau "mulțumesc din nou!"
 • Imagine Scrie o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 13
  3
  Pune-ți numele sub el. Nu trebuie să fie numele dvs. complet. Când îi scrii copilului, semnezi, de exemplu, cu "mama". Dacă destinatarul vă numește după numele sau pseudonimul dvs., vă puteți semnala corespunzător. Scrisorile pentru cunostinte sau colegii de munca ar trebui insa semnate cu numele dvs. complet.
 • Scrieți o notă de mulțumire pentru un cadou de Crăciun Pasul 14
  4
  Trimiteți scrisoarea în timp util. Puneți scrisoarea într-un plic, scrieți adresa destinatarului (după verificare), ștampilați-o corect și luați-o la oficiul poștal.
 • Sfaturi

  • Scrisori de mulțumire sunt din ce în ce mai scrise ca e-mail-uri. Chiar dacă nu-i place unii oameni, ar trebui să vă reamintiți că exprimarea recunoștinței este principalul lucru, nu mediul ales. Dacă cunoștințele tale tind să trimită corespondența prin e-mail pentru a face schimb de informații personale, o scrisoare de mulțumire în formularul de poștă electronică poate fi complet potrivită.
  • Vă mulțumim că notele pentru cadouri de Crăciun nu trebuie să fie scrise pe cărți de mulțumire formale. O hârtie obișnuită din departamentul de papetărie, sau chiar o foaie de hârtie din notepad-ul dvs., poate fi suficientă. Nu amânați scrisori de mulțumire doar pentru că nu aveți în stoc niciun fel de carduri fanteziste.
  • De asemenea, puteți să vă scrieți scrisoarea de mulțumire pe un card cu motive de Crăciun sau să utilizați o carte de Crăciun goală.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit