Exersați acte aleatoare de bunătate

Actele de bunătate ale bunăstării sunt o metodă prin care încercăm deliberat să strălucească ziua unei alte persoane, făcând ceva atent, prietenos și iubitor. Bunătatea este o modalitate de a arăta altora că merită ceva și că sunteți angajați în bunătate în ciuda ostilității generale și a egoismului.

Conceptul, asociat inițial cu Anne Herbert, care a scris o dată pe o pătură într-un restaurant "Practică acte aleatoare de bunătate și acte de frumusețe fără sens", este transformat într-o sărbătoare organizată în întreaga lume prin diverse evenimente Globul și, de asemenea, servește ca o chemare la acțiune în numele bunătății. Nu trebuie să așteptați ca cineva să înceapă o zi sau o săptămână de festival pentru a face acte aleatoare de bunătate. Puteți începe oricând!

Acționând cu bunăvoință pe ceilalți, ajutați la crearea de comunități care sunt conștiente de bunătate și valoare a generozității spirituale și a acțiunii generoase și a bunătății față de ceilalți și ca parte importantă a unei comunități sănătoase. Iată câteva sugestii despre cum să încurajezi pe alții să facă acte aleatoare de bunătate.

metodă

Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare de bunătate Pasul 01
1
Fii prietenos. Prietenia ca atitudine este contagioasă. Când sunteți gata să vă împărtășiți bunăvoința, ceilalți sunt inspirați să vă urmați exemplul și să începeți să vă gândiți cum să faceți ceva frumos pentru voi înșivă. Hrăniți flacăra prin faptul că sunteți drăguți cu toată lumea.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare de bunătate Pasul 02
  2
  Fii atent. Acte aleatoare de bunătate pot fi demonstrate prin acordarea atenției nevoilor altora. De câte ori ați dorit ca cineva să fie mai atent înainte să facă sau să spună ceva? Fiți-vă un exemplu pe care alții îl urmează.
  • Mai întâi puneți pe alții. Dacă ajungeți în linie la checkout în același timp cu altcineva, puteți alege să zâmbiți și să lași cealaltă persoană înăuntru.
  • Dacă sunteți blocat în trafic și lăsați o mașină în urmă este ultimul lucru pe care doriți să-l faceți, amintiți-vă și altcuiva care te-a lăsat înăuntru. Transmiteți această favoare persoanei următoare.
 • Imaginea intitulată
  3
  Utilizați comportamentul dvs. ca un fel de prietenie. Comportamentul nu este mort, a fost uitat doar în multe feluri. Cu toate acestea, manierele reprezintă piatra de temelie a relațiilor politicoase și bune, iar comportamentul manieral este un semn de respect față de ceilalți. Țineți ușile deschise pentru ceilalți, păstrați un planor pe cineva în ploaie și fiți la timp când aveți o întâlnire cu cineva.
  • Spune mulțumesc. Ori de câte ori cineva face ceva pentru tine, fii recunoscător și lasă-l să știe.
 • Imaginea intitulată
  4
  Iertați multe complimente. De multe ori ajunge la o liniște jenantă când stai cu cineva necunoscut într-un lift sau coadă. În loc să priviți la pământ, găsiți ceva care vă place despre cealaltă persoană și să-l complimentezi. Acest lucru nu numai că oferă o altă persoană un sentiment bun, dar poate duce la o conversație cu un nou prieten.
  • Surprinde-ți aproapele spunându-i cât de bine arată astăzi.
  • Spune-i șefului tău cât de inteligent este - și asta înseamnă!
  • Spune-i asistentului tău cât de inteligent este și să spună asta. Lobe angajați sincer care au rămas mult timp în birou sau au făcut ceva în plus pentru muncă. Luați act de aceste lucruri.
  • Lăudați-vă copilul pentru capacitatea sa și gândirea bună. Surprinde-ți copilul când observi ceva, în loc să comentezi despre școli de rutină sau teme
  • Dă-i o notă scrisă unui prieten sau unui membru al familiei, spunându-i cât de mult îți place.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare ale bunătății Pasul 05
  5
  Gândiți-vă la persoanele care contribuie tacut la comunitate și le mulțumesc. Gândește-te la toți oamenii din viața ta ale căror fețe și nume nu vei ști niciodată, cine te va ajuta și te va proteja zi de zi.
  • Trimiteți un pachet de gogoși sau biscuiți preambalate la secția de poliție locală, la paramedici sau la secția de pompieri, cu o hartă care vă va informa cu privire la valoarea serviciilor pe care le acordați comunității. Recunoașteți, de asemenea, oamenii pe care îi luăm de la sine, de exemplu omul de gunoi sau portar. (Cel mai bine este să cumpărați ceva de la o brutărie bine cunoscută, deoarece unii oameni nu mănâncă deserturi de casă dacă nu cunosc persoana care le-a făcut.)
  • Trimiteți jucăriile curate și cărțile copilului dvs. care sunt în formă bună la o preșcoală locală. Mulțumiți educatorilor și profesorilor care fac atât de mult pentru copiii mici.
  • Du-te lângă vecinul tău cu un prăjit proaspăt coaptă. Da, vecinii sunt o parte importantă a bisericii tale și ei fac diferența doar cu prezența lor. Recunoaste importanta si rolul lor in viata ta.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare de bunătate Pasul 06
  6
  Vioară-ți oamenii singuri. Există oameni singuri peste tot în toate categoriile de viață, în toate vârstele. A face ca oamenii singuri să dorească să fie veniți este un mare și recompensator act de amabilitate.
  • Scrieți o scrisoare unei persoane necunoscute. Durează doar câteva minute, dar această scrisoare poate face pe cineva o zi minunată sau poate chiar o săptămână mare. Gândiți-vă la acei oameni care sunt singuri și izolați sau care au nevoie doar de o anumită încurajare: copiii aflați în detenție juvenilă sau bătrânii din casele de îngrijire medicală. Faceți o simplă cercetare online și veți găsi servicii care vă vor oferi o listă de persoane care ar dori să audă de la dvs.
  • Plăti cafeaua pentru altcineva în coada de așteptare. Dacă aveți timp, oferiți-i o conversație.
  • Vizitați o casă de îngrijire medicală și petreceți timp vorbind cu persoanele în vârstă. Puteți oferi să citiți sau să cântați pentru ei sau chiar să îi încurajați să scrie poezii sau povești.
 • Imaginea intitulată
  7
  Deveniți un voluntar. Oferiți mâini de ajutor. Vedeți oameni fără adăpost și vă simțiți nemulțumiți că nu suntem în poziția de a schimba asta? Chiar dacă nu puteți salva pe toată lumea, puteți obține o mulțime cu un mic gest. Cumpărați o pereche de mănuși sau aduceți o pătura veche și o dați unei persoane care trăiește pe străzile reci sau unei organizații care se ocupă de persoanele fără adăpost.
  • Curatati fara a fi intrebat. Data viitoare când vedeți pe cineva care poluează mediul înconjurător, nu vă scuturați capul și nu vă uitați în altă parte. Luați gunoiul și aruncați-l. Și în timp ce vă aflați la ea, puteți, de asemenea, să vă uitați în jurul străzii pentru alte coșuri de gunoi care trebuie eliminate. Dacă mergeți la o plimbare, aduceți o pungă de plastic, astfel încât să puteți ridica coșul de gunoi, care altminteri te-ar face nefericit, și să fii conștient de faptul că faci un act de bunătate la cei care te vor urma în felul acesta!
  • Pregătiți coletele de hrană pentru persoanele în nevoie.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare de bunătate Pasul 08


  8
  Acoperiți un coleg cu prietenie. Cere-l să-l invite la masă sau să-l întrebi dacă vrea o bere după muncă. Finalizați ceva pentru el, astfel încât sărbătoarea copilului său poate fi acasă devreme.
  • Dacă colegul tău a avut o zi groaznică, cumpăra flori sau îmbrățișează-i cald pentru al face să se simtă mai bine. Toată lumea are uneori nevoie doar de puțină dragoste.
  • Aduceți brioșele proaspete sau biscuiții pentru a lucra și le împărtășiți colegilor, angajaților și altora.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare ale bunătății Pasul 09
  9
  Distribuiți puțin bogăția. De ce nu surprindeți pe cineva plătindu-i pentru ceva despre care persoana credea că va trebui să plătească? Iată câteva sugestii de succes:
  • Plătește pentru cafea și prăjitură la masa de lângă tine la cafeneaua ta locală.
  • Plătește pentru biletele de film ale oamenilor din spatele tău.
  • Plătiți taxa de intrare pentru unii copii și părinții lor, care așteaptă să vină la grădina zoologică.
  • Plătiți taxa de parcare pentru mașina de lângă dvs. Alimentați contorul de parcare, dacă este posibil, pentru a împiedica cineva să primească un bilet.
 • Imaginea intitulată
  10
  Dă familiei o pauză. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru cei dragi. Unul dintre ei este să le dea o pauză de la treburile lor zilnice, astfel încât să poată face ceva diferit pentru o schimbare.
  • Adu-ți micul dejun în pat.
  • Spălați mașina (autovehiculele).
  • Scoateți buruienile în timp ce un membru al familiei este la lucru.
  • Promite să faci feluri de mâncare timp de o săptămână fără să te plângi.
  • Luați o imagine a acestora și scrieți de ce este atât de special pentru dvs. și de ce sunt atât de speciale pentru dvs. Spune-le de ce arată acest moment cât de importante sunt pentru întreaga lume.
 • Imaginea intitulată
  11
  Invită-ți prietenii la tine. Comandați pizza pentru toată lumea și jucați jocuri de masă sau vizionați filme împreună. La final, o invita la un tort special pentru a onora prietenia care te unește.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare ale bunătății Pasul 12
  12
  Trimiteți un mesaj. Scrieți poezia preferată sau scrieți niște gânduri despre speranță și lăsați-le undeva pentru un străin. Puteți, de asemenea, lăsa un mesaj într-o carte bună pe care ți-a plăcut-o și lasă-o pe cineva să știe că poate citi cartea și speră că le place la fel de mult ca tine. Lăsați cartea într-un loc unde poate fi găsit.
 • Imaginea intitulată Practicarea acțiunilor aleatoare de bunătate Pasul 13
  13
  Iartă-l pe cineva. V-ați fi surprins de ce poate avea un efect de iertare asupra vieții dvs. și a celorlalți. Lasati trecutul sa se odihneasca si sa aveti ganduri prietenoase despre aceasta persoana din nou.
 • Imaginea intitulată
  14
  Distribuiți un zâmbet. Dacă întâlniți pe cineva nou sau discutați cu persoanele în vârstă, atunci exprimați fericirea. Arătați oamenilor că sunteți fericit să fiți împreună cu ei și că vă fac fericiți.
  • Dacă întâlnești pe cineva care are o stare proastă și are o încruntare, dă-i un zâmbet. Întrebați dacă persoana a avut o zi proastă și a participat. Doresc norocul persoanei. Nu gândiți-vă că starea lor proastă de dispoziție este negativă pentru dvs., dar considerați-o o provocare pentru a ajuta persoana să se simtă mai bine.
 • Imaginea intitulată
  15
  Nu vă așteptați la nimic. Cel mai mare act de bunătate este să dai ceva din propria voință liberă, pentru că îți pasă de cealaltă persoană și vrei să-i faci fericiți și să nu ai nimic înapoi pentru ei. Binecuvântarea are o răsplată proprie și vă va îmbunătăți sentimentul de bunăstare și fericire. Ce mai puteți mai dori?
 • Sfaturi

  • Pentru a iubi pe alții, trebuie să te iubești.
  • În America de Nord, există o vacanță neoficială pentru acte aleatoare de bunătate, care are loc la 17 februarie. În Noua Zeelandă, această zi este sărbătorită în fiecare an în prima zi a primăverii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit