Cum vorbește Shakespeare

Shakespearean englezesc pare a fi foarte misterios și greu de înțeles. Totuși, în centrul ei este totuși engleza. Nu numai că, dar, de asemenea, sună remarcabil de inteligent. De aceea, este logic să învățați să vorbiți. Din fericire, este surprinzător de ușor!

metodă

Începeți

Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 1
1
Citește o piesă shakespeariană în original, dacă poți. Hamlet, Visul unei nopți de vară, Othello și Romeo și Julieta sunt candidați buni. De asemenea, vă oferă o idee despre modul în care este folosită limba și, de asemenea, vă extinde vocabularul cu formele vechi și cu folosirea cuvintelor.
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 2
  2
  Înlocuiți întrebările în formularul "Pot?prin expresii cum ar fi "Te implor pe tine" sau "I prithee". Această formă arhaică sună în special elizabetană și are avantajul de a fi mai politicos.
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 3
  3
  Lucrați la salutări. În aceste vremuri moderne suntem mulțumiți de "Bună ziua" sau "Cum te simți". Pentru a face sa sune mai mult ca acest Shakespeare, ar putea fi o simplă formă de „Salutări bune, domnul meu / doamnă“ să fie, sau, dacă într-adevăr vrei să știi cum să o facă de altă parte, încercați „Cum acum, [Name]?“ out. Așa că fiți liberi să atașați jumătate de propoziții sub forma "și puteți fi bine". Puteți răspunde cu "În mod asemănător cu dvs.", gândindu-vă să vă referiți la "domnul meu" sau "doamna mea". Un răspuns mai politicos și mai plin de flori ar fi "toate felicitările lui Dumnezeu asupra voastră".
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 4
  4
  Lucrați la rămas bun. Liniile de revedere pot fi de la modernul "Pa!" să fie mult îmbunătățită. O abordare foarte simplă și lipsită de gândire ar putea fi "Fare bine", dar acest lucru poate fi îmbunătățit în continuare prin analizarea conversației dvs. Te-ai rătăcit pe cineva de mult? Doar modificați-vă rămas bun pentru a se potrivi situației.
 • Imagine cu denumirea Speak Like Shakespeare Pasul 5
  5
  Adăugați adverbi mai mult sau mai puțin inutili, cum ar fi "umilindu-vă" - vă vor face flori vorbirea, care este efectul principal.
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 6
  6
  Scurtați-l "doar" la "t". De exemplu, "a fost" devine "două", "face-o" devine "do`t".
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 7
  7


  Stăpânește formele "tu" - folosește "tine" pentru posesie - indicând ("ta" înainte de vocale sau litera H) și "te" pentru un obiect.
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 8
  8
  Marcați în mod clar opiniile prin "metinks" și "forsooth".
 • Imagine cu denumirea Speak Like Shakespeare Pasul 9
  9
  Rafinați-vă blestemul. Înlocuiți "blestemat" cu "blestemat". Alte adjective pot fi înlocuite cu "trădător", "lecheros" sau "hoț". Poți să apelezi pe cineva de origine modestă, sau pe cineva care se comportă ca un servitor, și "tare"
 • Imagine cu denumirea Speak Like Shakespeare Pasul 10
  10
  Utilizați cu ușurință următoarele cuvinte: "Anon" "După cum va fi", "Prin concediul dvs.", "chefui", "chicle", "pungaș", "E" s "" e "el", "Ptiu", "Grammercy", „curatenie "sau" Maiden "" Casatoreste-te! "" Mayhaps "" Morrow "" N "er", "Nonpareil", "de multe ori", "în credință", "Poate ca", "Poppet", „Rugați-vă mă ierte , Rugați-vă să spuneți, Privy, Stay, S răni !, Tosspot, Verily, Wench, De ce, Yonder
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 11
  11
  Îmbunătățiți-vă verbul: Adăugați "-st" la verbele singulare ale persoanei a 2-a și "-th" / "- eth" la verbele singulare ale persoanei a 3-a. De exemplu: "Cum ești tu" și "Cum se face"
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 12
  12
  Utilizați "trebuie". Poate fi folosit pentru a-și exprima angajamentul, dar și pentru prima persoană. Amintiți-vă, atunci când este folosit cu "tine" sau "tu", "va" devine "voință" și "va" deveni "el".
 • Imagine cu titlul Speak Like Shakespeare Pasul 13
  13
  Dacă trebuie să vă despărțiți de cineva, luați câteva sugestii de la Hamlet (Actul 3, Scena 1, 114-121).
 • Sfaturi

  • Rima nu este necesară și de multe ori face dificilă vorbirea corectă. În plus, este adesea prostie și elimină efectul sunetului inteligent. Numai rimează dacă sunteți sigur că este gustos.
  • Puteți să o îmbunătățiți în continuare, vorbind în versiunile iambice, dar este extrem de dificil să vă scuturați din practică fără practică.
  • Pentru a vorbi engleza Shakespeare în public este rușinos. Practicati mai intai!
  • Dacă nu sunteți într-o singură bucată, simplificați-vă engleza shakespeariană pentru a preveni neînțelegerile / că ascultătorul nu știe ce spuneți.

  avertismente

  • Cum de a vorbi despre Shakespeare necesită referințe frecvente la Dumnezeu. Nu aveți nevoie să credeți în Dumnezeul creștin sau în oricare altul să utilizați astfel de fraze.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit