Spuneți în irlandeză "Te iubesc"

Vrei să-ți impresionezi noua dragă irlandeză? Căutați dragoste pe insula verde? Există mai multe modalități de a spune "te iubesc" în limba irlandeză. "Irlandeză" este uneori numită gaelică, chiar dacă distincția este complicată. Dacă sunteți un vorbitor de limbă engleză, cel mai important lucru de reținut este faptul că scrisorile irlandeze nu sunt adesea pronunțate ca în limba engleză. Ținând cont de acest lucru, acest lucru este ușor de învățat - și câteva alte sfaturi utile. Pentru acest articol, presupunem că sunteți fluent în limba engleză, pentru că ne vom referi la termenii englezi.

metodă

Metoda 1
Aflați de bază "Te iubesc"

Imagine cu numele Spune că te iubesc în limba irlandeză Pasul 1
1
Saga "ta". Acest cuvânt înseamnă "acolo" sau "da". Este pronunțat astfel încât să rimeze cu cuvântul englez "brut", adică cu un "o" gât.
 • Imagine cu numele Spune că te iubesc în irlandeză Pasul 2
  2
  Spuneți "grá". Acest cuvânt înseamnă "dragoste". Este, de asemenea, pronunțat faptul că se rimă cu engleza "brut".
 • Acest cuvânt este uneori scris "ghrá", dar pronunția este aceeași.
 • Imagine cu titlul Spune că te iubesc în irlandeză Pasul 3
  3
  Spune "agam". Acest cuvânt înseamnă "eu". Acesta va fi "UH-guma " pronunțată. Prima silabă folosește o vocală care seamănă cu o combinație de lungă "a" în "prime" și scurtă "u" în "îmbrățișare". Cea de-a doua silabă pare foarte asemănătoare cuvântului englezesc "gumă".
 • Accentul se pune pe prima silabă aici. Cuvântul este pronunțat "guma UH", nu "gumă". Atunci când inversați accentul, devine dificil pentru alții să vă înțeleagă. Aceasta ar fi ca pronunția cuvântului englez "ajutat" ca "ay-DUD" în loc de "AY-dud".
 • Acest cuvânt poate fi, de asemenea, scris "din nou", ceea ce poate fi confuz din cauza cuvintelor engleze scrise în același mod. Cu toate acestea, pronunția nu este niciodată aceeași.
 • Imagine cu titlul Spune că te iubesc în irlandeză Pasul 4
  4
  Spune "duit". Aceasta inseamna "voi". Se pronunță similar cuvântului englezesc "șanț ". La sfârșitul cuvântului, utilizați un scurt "i" (ca în "lovit") și un "ch".
 • În funcție de regiunea Irlandei, acest cuvânt poate uneori "dit " să fie pronunțată. Unii chiar adaugă un fel de "w" la pronunție, așa că sună similar cu "dwitch".
 • Imagine cu titlul Say I Love You in Irish Pasul 5
  5
  Aduceți totul împreună. Odată ce ați stăpânit pronunțarea fiecărui cuvânt al frazei, spuneți unul după altul pentru a obține "Te iubesc". "Tá grá agam duit" sună aproximativ pronunțat "Tah grah UH-gumă șanț ".
 • Deși această expresie înseamnă literalmente "acolo te iubesc", vorbitorii irlandezi o înțeleg ca "te iubesc". Totuși, aceasta nu este întotdeauna cea mai obișnuită cale, așa cum se spune în Irlanda. În secțiunea următoare, veți învăța câteva alte modalități de a spune cuiva pe care îl iubiți. În funcție de regiune, una dintre aceste variante poate fi modul "normal" de a face acest lucru.
 • Metoda 2
  Expresii alternative pentru "Te iubesc"

  Imagine cu numele Spune te iubesc în irlandeză Pasul 6
  1
  Utilizați "Mo grá thú". Acest lucru va fi dur "mow grah hoo " pronunțată. Primul cuvânt rimează cu "scăzut". Nu vă lăsați păcălit de "a" în ultimul cuvânt - "thú" ar trebui să sune ca sunetul unei bufnițe. Cu unele accente regionale, se pronunță un pic mai mult ca "huh", dar important este că ar trebui să utilizați o "h" pentru cuvânt.
  • În mod literal, aceasta înseamnă "dragostea mea", dar înțelesul este, în esență, "Te iubesc".
 • Imagine cu titlul Spune că te iubesc în limba irlandeză Pasul 7
  2


  Încercați Gráim thú. Aceasta va fi "GRAH-in-hoo " pronunțată. Asigurați-vă că primul cuvânt constă de fapt din două silabe, chiar dacă se pare că este doar unul. De asemenea, rețineți că prima silabă este accentuată, nu a doua.
 • Aceasta este o versiune mai scurtă, mai simplă a frazei de mai sus. Înțelesul este mai mult sau mai puțin același.
 • Imagine intitulată Spune că te iubesc în irlandeză Pasul 8
  3
  Spune "Este breá liom tú". Aceasta va fi "Mănânc prea mult " pronunțată. Utilizați un sunet dur pentru primul cuvânt (ca în "sass"). Nu ar trebui să sune ca cuvântul englezesc "este". Rețineți că "breá" rimează cu "brut" și al doilea cuvânt se rimă cu "strum", indiferent cât de pronunțate sunt în limba engleză.
 • Imagine cu titlul Spune că te iubesc în irlandeză Pasul 9
  4
  Alternativ, utilizați "Este o dată îndelungată". Această expresie ar trebui să pară "Mananca chiar lum ". Rețineți că singurul cuvânt care diferă în această frază de cele de mai sus este "aoibhinn". Indiferent de aspectul său, acest cuvânt este pronunțat aproape la fel de mult ca și cuvântul englez "chiar".
 • Restul cuvintelor sunt pronunțate în același mod ca mai sus.
 • În timp ce fraza de mai sus înseamnă "te iubesc", sensul literal aici este mai aproape de "mă încântă". Sensul este mai puțin romantic și mai iubitor. De asemenea, puteți utiliza această expresie pentru articole (vedeți mai jos).
 • Metoda 3
  Expresii similare

  Imagine titlul Spune că te iubesc în irlandeză Pasul 10
  1
  Dacă sunteți îndrăgostit deja de cineva, spuneți "Tá mo chroí istighionat". Pronunția este aici "tah mow khree iss-ceai pe-ud ". Acest lucru inseamna literalmente "inima mea este in voi", dar sensul real este asemanator cu expresia "esti foarte dragut in inima mea". Există două puncte dificile în ceea ce privește pronunția:
  • Pronunția lui "Chroí" este probabil cea mai dificilă. Ar trebui să utilizați un sunet gutural "h / ch" care nu există în limba engleză. În esență, este același sunet ca în câteva cuvinte ebraice comune precum "Hanuka".
  • "Istigh" sună cam ca "iss-tee" sau "tjg ish", în conformitate cu accentul regional. Folosiți un hard „s“ (ca în „sat“) sau un „sh“ sunet (ca în „trage“), nu moale „s / z“ sunet (ca în „glazura“).
 • Imagine cu titlul Spune că te iubesc în limba irlandeză Pasul 11
  2
  Pentru a apela pe cineva "draga", spune "Mo chuisle". Aceasta va fi "Moe Khoosh-leh " pronunțată. Mo este simplu - se rimă cu "lovitură". "Chuisle" este un pic mai dificil. Aveți nevoie de un sunet gutural "h / ch" (ca în "Chanukah") pentru a porni cuvântul. Partea "oosh" rimează cu "împinge". "Le" la final are un sunet scurt "e" (ca în "roșu").
 • Înseamnă literalmente "pulsul meu". Este un termen comun care provine din fraza originală "A chuisle mo chroi" ("pulsul inimii mele").
 • Imagine cu numele Spune că te iubesc în pasul irlandez 12
  3
  Pentru a apela pe cineva pe care l-ați ales, spuneți "Este tú mo rogha". Acest lucru este pronunțat "Mănâncă prea rău -. "Rogha" este cel mai greu cuvânt de aici. Prima silabă rimează cu "plug", nu la "lovitură". Combinația "gh" dă un sunet "w" (ca în "umed"). De asemenea, rețineți că "este" se pronunță cu un hard "s" așa cum sa menționat mai sus.
 • În mod literal, "rogha" înseamnă "alegere" sau "favorită". Aceasta poate însemna și "floare", care conferă acestei fraze o semnificație dublă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Dacă vă place o idee sau un obiect, spuneți "Este oarecum oarecum ______". Această expresie va "Mănâncă chiar lum ____ ", pronunțată. Spațiile reprezintă ideea sau elementul pe care îl iubiți. Această frază este utilizată atunci când ceva dragă, dar nu într-un mod romantic îndrăgit de ea. Dacă tu De exemplu, dacă într-adevăr iubești taitei bunicii tale, poți să spui "Este paste făinoase".
 • Rețineți că această expresie este identică cu "Este oarecare" din secțiunea de mai sus, cu excepția faptului că înlocuiți "tu" cu alt cuvânt.
 • Sfaturi

  • Ascultarea vorbitorilor nativi de pe Internet poate fi un mare ajutor dacă doriți să stăpâniți pronunția cuvintelor grecești irlandeze. Un site minunat pentru asta este Forvo, oferă clipuri de cuvinte și fraze vorbite în multe limbi din întreaga lume.
  • Acest articol se aplică limbii galice irlandeze (limba celtică nativă a Irlandei). Termenul "gaelic" este în sine confuz, deoarece se aplică și scoțian Limba galică. Dacă cineva vă cere să spuneți "Te iubesc" în gaelică, atunci asigurați-vă că știți care "Gaelic" el se referă la!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit