Înotați în siguranță în fața Prianhas

Piranhas, „lupii de apă“, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a mușca un animal în câteva secunde la os. Dar pentru oameni, sunt mult mai puțin periculoși decât se presupune, mai ales dacă înoțiți cu ei în timpul sezonului ploios, pentru că atunci este suficient să mănânci. Cu toate acestea, roiurile de piranhas din America de Sud pot fi periculoase dacă nu este nimic de mâncat. Deci, dacă intenționați să vă înotați în Amazon, citiți mai departe pentru a afla cât de siguri sunteți de la piranhas.

metodă

Imaginea intitulată în siguranță în înot cu Piranhas Pasul 1
1
Familiarizați-vă cu teritoriul Piranha. Piranhas sunt pești de apă dulce și de a trăi numai în America de Sud (deși apare în altă parte, ocazional, un roi de piranha în râuri). Habitatul lor este încă ape sau râuri care se scurge încet, iar piranii mor de obicei în apă rece.
 • Imaginea intitulată În siguranță în înot cu Piranhas Pasul 2
  2
  Evitați înotul cu pirane în timpul sezonului uscat. Piranhasul este de obicei inofensiv și timid. Rareori atacă animale mai mari decât dacă suferă de foame. Alimentele sunt deosebit de rare în timpul sezonului uscat (care se desfășoară în perioada aprilie-septembrie), când râurile au un nivel scăzut de apă și există mai puțină hrană. Evitați să mergeți în apele Piranha.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă este doar un sezon uscat, întrebați oamenii locali dacă înotul este în siguranță în acest moment.
  • Feriți-vă de iazurile care pot veni de pe un râu. Râurile se mișcă încet și devin mai mici sau mai mari, în funcție de modul în care și cum cad ploaia. Ei lasă în urma iazurilor mici. Peștii din aceste ape sunt izolați de alte surse de apă și condamnați la moarte. Ar putea sări și te vor ataca din disperare, dacă stai aproape de iaz.
 • Imaginea intitulată în siguranță în înot cu Piranhas Pasul 3
  3
  Așteptați până seara înainte de a intra în apă. Dacă trebuie să intrați în apă în timpul sezonului uscat, așteptați până devine întuneric înainte de a încerca să traversați apa fără barcă. Piranhas vânează în timpul zilei și se culcă noaptea.
  • Dacă se trezesc noaptea, piranhasul fuge de obicei. Cel mai sigur lucru nu este să o deranjeze deloc.
  • Țineți minte, totuși, că alte animale de vânătoare, cum ar fi caimanii, sunt active în timpul nopții. Dacă trebuie să traversați un corp de apă cu multe animale diferite, cântăriți dacă nu este mai periculos să-l traversați noaptea decât în ​​timpul zilei.


 • Imagine intitulată În siguranță în înot cu Piranhas Pasul 4
  4
  Nu intrați în apă cu o rană deschisă și sângerândă. Piranhas gust sânge în apă și să încerce să atace un animal în cazul în care cred că este rănit.
  • De asemenea, ar trebui să evitați să luați carnea brută în apă. Și spălați-vă mâinile dacă ați atins carnea brută. (Nu le spălați în râu unde sunt piranii).
  • Stai departe de apele care se găsesc printre cuiburile de păsări, de pe docuri unde sunt păsărate fără păsări și de la haldele de gunoi - nu vrei ca piranii să creadă că sângele din acele locuri vine de la tine.
 • Imaginea intitulată în siguranță în înot cu Piranhas Pasul 5
  5
  Nu fi agitat. Studiile au arătat că pirantele disperate sunt mai atractive de activitate decât de sânge. Când traversați un corp de apă, mutați cât mai puțin posibil. Înotați sau plimbați cu mișcări care curg, chiar și cu mișcări Evitați să vorbiți și nu folosiți lanterne sau lanterne când vă aflați în apă pe timpul nopții.
 • Imaginea intitulată În siguranță în înot cu Piranhas Pasul 6
  6
  Creați o distragere atenție. În ultimă instanță, încercați să distrageți atenția piranhelor aruncând o carcasă de animale sau o cantitate mare de carne brută în aval în apele de unde doriți să traversați râul. Dacă este necesară o astfel de acțiune, amintiți-vă că piranhasul va fi avortat animalul în câteva secunde, așa că ar trebui să traversați râul foarte repede înainte să vă observe.
 • Sfaturi

  • Există diferite soiuri de pirane, dar cele mai multe trăiesc în America de Sud. Unele pești conexe sunt adesea confundate cu pirane, cum ar fi pacuul pașnic și inofensiv.
  • În timp ce mulți oameni se tem că sunt mâncați de piranhas, situația este de fapt invers. Piranhas sunt pești foarte gustoși care sunt mâncați și mâncați.
  • Nu este neobișnuit ca localnicii (și turiștii) să înoate cu pirane. Cu excepția sezonului uscat, piranhasul nu este altfel mai periculos decât peștii de dimensiuni comparabile.

  avertismente

  • Piranhasul este doar unul din multe pericole în râurile Americii de Sud. Fiți atent și obțineți un ghid local care știe totul.
  • Aveți grijă, o turmă de piranșe flămânzi poate provoca răni grave sau vă poate ucide. În timp ce reputația lor este exagerată, tot trebuie să fiți atenți la aceste pești în sezonul periculos.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit