Hanuka explica

Pentru mulți ne-evrei, Hanukkah pare să fie un fel de Crăciun evreiesc de opt zile. Cadouri, lumini, lumânări, miracole - sună atât de familiar. ea must

fi doar Crăciunul evreiesc, cred ei. Dar adevărul este diferit - și este destul de interesant.

metodă

Imagine intitulată Explicați-vă că Hanukkah nu este Pasul Crăciunului evreiesc 1
1
Explicați diferența mare - diferența reală. Chiar dacă cele două sărbători sunt sărbătorite în aproximativ același timp, dar se celebrează în mod fundamental lucruri diferite.
 • Hanukkah sărbătorește un alt miracol. După victoria lui Iuda Maccabaeus asupra sirienilor, cel de-al doilea templu din Iudeea a fost reconstruit. În acest timp, era aprins un menorah, care ar trebui să lumineze în fiecare noapte. Și, deși petrolul era suficient doar pentru o noapte, lumânările erau arse timp de opt nopți. Aceste opt nopți sunt sărbătorit în fiecare an Hanuka.
 • La Crăciun este sărbătorit nașterea lui Isus, Fiul lui Dumnezeu. Pentru creștini, acesta este cel mai mare miracol și împreună cu Paștele este cea mai importantă vacanță a creștinătății.
 • Imagine intitulată Explicați-vă că Hanukkah nu este Pasul Evreiesc de Crăciun 2
  2
  Compară lumânările. Aici, sărbătorile sunt probabil cele mai asemănătoare. Tradițiile ambelor sărbători au fost create în vremuri de persecuție, dar și aici există diferențe izbitoare.
 • Chiar dacă persecuția lungă de greci și victoria finală asupra sirienilor la o curățire a templului - și, în cele din urmă, la minuni - au condus, menora un semn de victorie asupra unui inamic crud, dar a învins. Ca lumânările de Crăciun, Menora este adesea plasată în fereastră ca semn pentru credincioși.
 • Plasarea lumânărilor în ferestre este rezultatul persecuției irlandezei catolice de către limba engleză protestantă. Catolicismul a fost interzis în momente de reformare și sentințele au fost dure - au durat până la pedeapsa cu moartea. La momentul de timp de Crăciun, familiile catolice din Irlanda a lăsat ușile deblocate pe timp de noapte și a lăsat o lumânare aprinsă în fereastră, ca un semn că au vrut un preot să-i dea sacramentele, în schimbul pentru o masă și un loc cald pentru a dormi.
 • Imagine intitulată Explicați că Hanukkah nu este Pasul Crăciunului evreiesc 3
  3
  Spuneți darurile. "Aha!", Spuneți creștinii, "faceți schimb de cadouri, nu-i așa? La fel ca la Crăciun?. „Explicați-le că acesta este un moment de sărbătoare de familie și că, în cazul în care sunt distribuite cadouri, acest lucru este mai mult despre maruntisuri. Darurile amăgire care, aprins de Crăciun, și, desigur, pe o scară mai mică pe Chanukah, are mai mult de a face cu un consum nelimitat decât cu religia.
 • La Hanukkah, copiii (și adulții) se joacă cu Dreidel pentru a ridica majoritatea banilor Hanukkah.
 • Mulți evrei nu distribuie daruri lui Hanuka.
 • La Crăciun, copiii se joacă cu noul lor Barbie sau cu noul lor elicopter controlat la distanță (și atacă Barbie, fără îndoială) și rupe cadou după daruire. Adulții se joacă cu noul său iWasauchimmer.
 • Imagine intitulată Explicați că Hanukkah nu este Pasul Evreiesc de Crăciun 4


  4
  Vorbiți despre mâncare. O diferență evidentă este că, dacă creștinii dețin în ziua de Crăciun o sărbătoare cu rude în timp ce a lovit pe deplin burta, evreii place să meargă în teatru gol și mâncarea chinezească (deoarece chinez sărbători nici un Crăciun în regulă).
 • Mult „Hanukkah alimentar“ se referă la miracolul în sine: multe feluri de mâncare tradiționale includ clătite din cartofi (fulgi) și sufganiyot (Berlin / clatite similare), care sunt prăjite în ulei.
 • Sărbătoarea creștină își are originea în vremuri păgâne. Vacanța în sine, deși nașterea lui Isus este sărbătorită, nu sărbătoresc ziua ei reală (destul de necunoscută). Creștinii au preluat festivalul Saturnalia, care, la rândul său, se bazează pe solstițiul de iarnă - cea mai scurtă zi a anului, după care soarele se naște din nou. A avut loc o sărbătoare cu festivitățile din acea zi: ce ar putea fi mai frumos în cea mai groaznică zi a anului decât o sărbătoare?
 • Imagine intitulată Explicați-vă că Hanukkah nu este Pasul Evreiesc de Crăciun 5
  5
  Explicați de ce evreii nu lucrează la Crăciun. La Crăciun, majoritatea magazinelor și afacerilor sunt închise. Nimeni nu merge la muncă, pentru că pur și simplu nu merge deloc. Pentru evrei aceasta este o zi plăcută și liberă. Pentru creștini, este timpul să sărbătorim nașterea lui Isus.
 • Imagine intitulată Explicați-vă că Hanukkah nu este Pasul Crăciunului evreiesc 6
  6
  Luați totul împreună. Doar fă-o. Hanukkah este o sărbătoare (relativ) scăzută evreiască care sărbătorește miracolul luminii. Crăciunul este probabil cea mai importantă sărbătoare creștină. El combină nașterea Răscumpărătorului cu festivalul păgân Saturnalia. Orice asemănare între Crăciun și Hanuka este o coincidență pură.
 • Sfaturi

  • Înțelegeți că există multe culturi și tradiții în lume și că astfel de coincidențe există întotdeauna peste tot. Doar despre fiecare religie își au festivalurile la momente atât de importante, mistice, în special în jurul timpului solstiților. Deci, doar bucurați-vă de sărbători, indiferent de numele lor.
  • Luați parte la festivitățile de la Hanuka.
  • Explicați copiilor dvs. diferențele dintre Crăciun și Hanuka.
  • Dacă bucuria voastră evreiască vă invită la Hanuka, vizitați-le și lăsați-le să vă explice vacanțele.

  avertismente

  • Unii non-evrei nu pot și nu vor înțelege diferența dintre Hanukkah și Crăciun. Acesta este dreptul lor, nu-i fortati sa-i aiba fericirea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit