Problema existenței lui Moș Crăciun

Se va întâmpla tuturor părinților care le-au spus copiilor lor despre Moș Crăciun. Când vine ziua groaznică și copilul tău întreabă dacă Moșul există într-adevăr, poți găsi câteva răspunsuri mai jos ...

metodă

Image titled Deal cu
1
Aflați ce a declanșat întrebarea. Poate copilul dvs. a auzit ceva la școală, sau poate doar o parte din poveste pare ilogică. Dacă acesta este cazul, lăudați-vă copilul pentru gândirea sa critică. Aceasta este într-adevăr o progresie pozitivă în dezvoltarea sa. În orice caz, vă va ajuta să cunoașteți motivele pentru care puteți să răspundeți mai bine.
 • Image titled Deal cu
  2
  Adresați-vă copilului ce cred. Doar întrebarea nu înseamnă neapărat că copilul emoțional dornici să creadă adevărul. Pentru a obține o idee despre cât de departe copilul dvs. este emoțional și cognitiv, întrebați-ne întrebarea: "Ei bine, ce credeți?" În cazul în care copilul încă crede în Santa, în ciuda îndoielii celor străini, este prea devreme.
 • Image titled Deal cu
  3
  Spuneți-i adevărul copilului dvs., exact așa cum copilul dumneavoastră consideră potrivit. Copilul dvs. ar putea căuta o confirmare a existenței lui Moș Crăciun și ați putea dori ca copilul dvs. să creadă în ceva magic și pur. Totul depinde de tine cum îi spui, dar dacă copilul tău e destul de mare, adevărul este probabil calea de urmat.
 • Dacă credeți că copilul dvs. este gata să audă adevărul, există diferite posibilități. În loc de a spune pur și simplu că Moș Crăciun nu este real, și să rămânem la ea, ai putea spune cine „Moș Crăciun“ a fost reală și, prin urmare, a facilita tranziția. Sfântul Nicolae a fost o persoană adevărată. Chiar dacă nu mai este acolo, cei mai mulți oameni continuă să păstreze tradiția vie și se lasă cadouri sub brad sau în ciorapi și pantofi. Chiar dacă nu ești religios, copilul a da o declarație despre cine a fost Nicolae și modul în care a dezvoltat „Moș Crăciun“, așa cum o știm astăzi. Nu numai că poate ajuta la reducerea dezamăgirii, ci poate ajuta copilul să ajungă la o mână de ajutor și să-i ajute pe alții.
 • După discuție, este de obicei o idee bună să explici că fiecare copil va pune în cele din urmă această întrebare. Spuneți-i copilului să respecte colegii de clasă și să nu împărtășească noile cunoștințe cu ceilalți atunci când este posibil.
 • Image titled Deal cu
  4
  Ne cerem scuze dacă copilul dvs. vă simte înșelat. Majoritatea copiilor nu se vor supăra, dar ar trebui să fii pregătit. Explicați-vă că nu ați putut da răspunsul la această întrebare înainte ca copilul dvs. să-i pună întrebarea. Explicați-vă că ați făcut acest lucru pentru că este o poveste minunată care a adus multă bucurie pentru voi și copilul dumneavoastră. De asemenea, încurajați-vă copilul să păstreze secretul lui Moș Crăciun și să nu se distreze de ceilalți (prieteni, colegi de clasă sau frați mai mici) care susțin că Mos Craciun este real - cel mai bun motiv pentru a fi Spiritul este real și permanent.


 • Image titled Deal cu
  5
  Explicați-vă că Sfântul Nicolae întruchipează adevăratul spirit al Crăciunului, ceva asemănător: "Sfântul Nicolae este un spirit magic care trăiește în toată lumea care crede în el, el trăiește cu adevărat atâta timp cât crezi în existența lui și nu mai". Dacă prietenii tăi îți spun că Mos Craciun nu există, ei au dreptate El nu mai este real pentru ei și dacă tu, ca mine, crezi că e adevărat, atunci e real, poți să-l ții pe Sfântul Nicolae în viață în inima ta, atâta timp cât vrei, chiar dacă ești la aceeași vârstă ca mine. Sau pur și simplu: "Suntem cu toții Sf. Nicolae". Apoi, se referă la a ajuta oamenii pe tot parcursul anului, a face bine, și nu se așteaptă nimic în schimb.
 • Image titled Deal cu
  6
  Încurajați-vă copilul să-l ajute pe Sfântul Nicolae. Copiii care întreabă întrebarea magică dacă este adevărat Moș Crăciun ar putea deveni ajutorul său dacă vor. Ei îl ajută pe Sfântul Nicolae să umple ciorapii și să aranjeze cadourile sub pomul de Crăciun în Ajunul Crăciunului, când toți ceilalți dorm. Aceasta este o practică obișnuită, în special în SUA.
 • Image titled Deal cu
  7
  Fiți conștienți de faptul că puteți spune copiilor dvs. ce ați învățat. De asemenea, nu există nici o dovadă că Mos Craciun nu este autentic!
 • Sfaturi

  • Explicațiile dvs. trebuie să fie clare și simple.
  • Unii copii pot nega adevărul și pot continua să creadă în Moș Crăciun. Acesta este un semn că ei nu sunt pregătiți din punct de vedere emoțional pentru a face față adevărului și că este complet normal.
  • Păstrați contactul vizual cu copilul în timp ce vorbiți și ascultați. Este respectuos.
  • Povestea adevărată a Sfântului Nicolae poate fi utilă pentru a explica caracteristicile generozității și anonimatului. Când a murit, spiritul său a trăit în inimile și mințile celor care l-au iubit și acest spirit trăiește până în ziua de azi. Deși la poveștile Sf. Omnisciența Nicholas și chiar muștele aparțin, nu există reni sau magazine de jucării Arctic. Explicați-le că acestea au fost inventate pentru a face magia Sfântului Nicolae chiar mai fascinantă.
  • Ar fi mai bine să nu mințiți de la început, dar povestea lui Moș Crăciun este atât de populară încât copiii vor auzi în mod inevitabil de la cineva. (Gândește-te cu grijă dacă este o idee bună să conțină magia lui Moș Crăciun pentru copilul tău.)

  avertismente

  • Nu încercați să forțați copilul să creadă în Moș Crăciun atunci când aveți dubii. Evitarea sfârșitului acestui timp magic nevinovat poate fi tentant. Dă-i copilului, atunci când este timpul, o înțelegere a Crăciunului, așa cum adulții îl cunosc.
  • Fii pregătit ca copilul dumneavoastră ar putea fi supărat sau jignit pentru că nu i-ai spus adevărul, mai ales atunci când a auzit de la un prieten sau un copil mai în vârstă. Cu toate acestea, resentimentele nu vor dura mult timp.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit