Inițiați o scrisoare

Cu ubicuitatea actuală a e-mailului și a rețelelor sociale, scrierea scrisorilor a devenit o artă pe moarte. Cu toate acestea, nu există nici un substitut pentru o scrisoare corectă și bine formulată pentru corespondență formală, cereri oficiale și câteva alte ocazii. Indiferent dacă îl scrieți manual sau tastați-l pe un computer, trebuie să știți întotdeauna cum să inițiați serios și să creați o scrisoare, deoarece aceasta este adesea mai dificilă decât scrierea scrisorii reale. Din fericire, odată ce ați internalizat regulile, aceasta va deveni în curând rutină. Începeți cu pasul 1 pentru a afla cum să începeți corect o scrisoare. Cum să începeți o literă.

metodă

Partea 1
Antetul adresei

Imaginea intitulată Începe o scrisoare Scris 1
1
Scrieți adresa (și opțional numele dvs.) în colțul din stânga sus. Literele formale au un antet de adresă destul de lung, detaliat, ambele dumneavoastră Informațiile, precum și adresa dvs. contact include. Oferiți cât mai multe informații posibil. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să scrieți adresa (și / sau numele) în colțul din stânga sus. Scrieți-le în formă clasică, în două linii - cu alte cuvinte, scrieți numele străzii cu numărul casei în prima linie și sub codul poștal cu orașul în care locuiți.
 • Dacă doriți să specificați numele dvs., puneți-l în linia de sus, chiar deasupra numelui străzii.
 • Iată un exemplu despre cum ar putea să arate cu numele și adresa:
  Max Mustermann
  Musterstraße 12
  12345 model oraș
 • Imagine intitulată Începeți o scrisoare Scenă 2
  2
  Scrieți data sub informațiile de contact. Apoi continuați cu data. Lăsați o linie sub informațiile dvs. de contact și apoi scrieți data justificată la stânga.
 • Data este dată în ordinea zi / lună / an. Frază întotdeauna luna, nu ziua sau anul. Iată un exemplu despre cum ar putea să arate:
 • 1 aprilie 2014
 • Imaginea intitulată Începe o scrisoare Scrisoarea 3
  3
  Scrieți "adresa interioară" sub dată. În cele din urmă, trebuie să specificați încă numele și adresa destinatarului. Aceasta se numește "adresa interioară", deoarece este aceeași pe care se indică și pe exteriorul plicului, cu excepția faptului că de această dată este scrisoarea. Eliberați încă o linie după dată și pur și simplu continuați la stânga. Dacă știți numele persoanei pe care doriți să o contactați, scrieți-o pe prima linie. Dacă nu le cunoașteți, încercați să dați cel puțin titlul persoanei (de exemplu, "Profesor de literatură engleză" sau "Lord Mayor"). Dacă știți atât numele, cât și titlul, începeți cu numele și scrieți titlul în rândul următor. Dacă doriți să contactați persoana la locul de muncă, scrieți numele instituției în a treia linie înainte de a vă adresa.
 • Iată un exemplu de adresă de interior:
  Doamna Erika Mustermann
  Director de modele
  Ministerul model
  Heidestraße 17
  51147 Köln
 • Imaginea intitulată Începeți o literă Pasul 4
  4
  Luați în considerare partiționarea alternativă. Instrucțiunile de mai sus nu sunt singurele adevărate, puteți împărți adresele în mod diferit. Cea mai obișnuită alternativă este să folosiți propria adresă în colțul din dreapta sus și să începeți din partea stângă cu adresa destinatarului. Data este apoi urmată de stânga. Cu alte cuvinte, începeți cu propria dvs. adresă în dreapta sus Colț, eliberați o linie, mergeți la adresa destinatarului pe stânga Pagina, eliberează o altă linie și apoi scrie data.
 • Imaginea intitulată Începe o scrisoare Scrisoarea 5
  5
  Pentru scrisorile informale și personale, data este suficientă. Instrucțiunile de mai sus presupun că doriți să scrieți o scrisoare oficială sau scrisoare de afaceri. Dacă doriți să trimiteți o scrisoare simplă unui prieten sau unui cunoscut, puteți pur și simplu să omiteți întregul antet al adresei. Dacă ești de ajuns cu data din colțul din stânga sus, e suficient. Apoi puteți continua cu linia de salut și cu litera actuală.
 • Partea 2
  Linia de salut  Imagine intitulată Începeți o literă Pasul 6
  1
  Lăsați o linie după antetul adresei. Titlu rând este salutul pe care il folositi pentru a initia o scrisoare - "Draga coleg", "Dragostea mea adevarata" si asa mai departe. Nu există limite pentru posibilitățile de aici, dar unele variante sunt mai potrivite pentru anumite ocazii decât altele. Indiferent de salutul pe care îl alegeți, asigurați-vă că este aliniat la stânga și că mai rămâneți în urmă. În plus, salutul se termină de obicei cu o virgulă.
 • Imaginea intitulată Începe o literă Pasul 7
  2
  Dacă nu știți cum să abordați pe cineva, folosiți fie "dragoste" (casual) sau "dragă" (formală). Dacă nu sunteți sigur, miracolul funcționează deoarece este cea mai comună formă de adresă. "Dragă" este folosit pentru scrisori personale, în timp ce în scrisori oficiale ar trebui să utilizați "Dragă". Dacă conduceți un titlu, numiți-l doar după numele de familie. "Stimate domnule Mustermann", este complet corect, în timp ce "Dragă domnule Max Mustermann", este foarte neobișnuit.
 • Așadar, am putea introduce scrisoarea adresată doamnei Mustermann după cum urmează: "Dragă doamnă Mustermann". În mod alternativ, putem menționa și un alt titlu: "Stimate domnule director, Mustermann".
 • Imagine intitulată Începeți o literă Pasul 8
  3
  Luați în considerare posibilele incertitudini. Uneori este imposibil să știți cine va primi exact scrisoarea, cum ar fi atunci când scrieți la un departament al unei instituții mai mari. În aceste cazuri, este important să acordăm atenție nesiguranței destinatarului, astfel încât să nu înțelegem greșit destinatarul scrisorii.
 • Dacă nu sunteți sigur (ă) cine va primi scrisoarea, scrieți "Doamnelor și domnilor" sau ceva de genul "Către departamentul responsabil", chiar dacă această opțiune este adesea considerată puțin greu de înțeles.
 • Imaginea intitulată Începe o literă Pasul 9
  4
  Folosiți saluturile ocazionale doar atunci când este vorba despre un context personal. În timp ce ar trebui să rămâi cu "Dragă" pe scrisori oficiale, poți fi mai casual cu privire la scrisorile personale. Acest lucru este întotdeauna cazul cu prietenii, partenerul sau familia ta. Din moment ce nu mai sunteți obligat la etichetă, aveți toate opțiunile deschise. Iată doar câteva:
 • Dacă scrieți unui prieten bun sau unei familii, folosiți porecla cu porecla, cum ar fi "Dragă Maxi" sau "Dragă Susie".
 • Dacă vă scrieți iubitul sau partenerul dvs., puteți obține un pic mai înflorit, dar, desigur, nu trebuie. "Pentru dragostea mea", "Dragă dragă" sau "Pentru îngerul meu" sunt perfect normale, stiluri romantice. În mod alternativ, puteți pur și simplu să adresați persoanei după nume, urmată de o virgulă (de exemplu, "Max" sau "Erika").
 • Sfaturi

  • Utilizați un creion pentru a putea remedia greșelile. Dacă trebuie să scrieți cu cerneală, ar trebui să aveți o modalitate de ao elimina.
  • Dacă nu vă deranjează, lăsați scrisoarea singur pentru un minut și reveniți cu gânduri proaspete.
  • Când ați terminat scrisoarea, puteți să-l cernești dacă doriți.

  avertismente

  • Nu vă tăiați pe hârtie!

  Ce ai nevoie

  • Hârtie, creion, creierul tău
  • Sau umplutură, inkchiller și creierul tău!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit