Sărbătoriți Crăciunul fără să vă rupeți

Te-ai săturat de sindromul consumului anual înainte de Crăciun? Te-ai saturat sa deschizi proiectul de lege din decembrie si sa slabesti? Dacă eliminați consumismul de la Crăciun și reveniți la sărbătoarea adevăratului său înțeles, veți găsi cu siguranță că vă puteți bucura de Crăciun mult mai mult fără a vă costa banii.

metodă

Imagine intitulată Sărbătoriți Crăciunul fără a fi rupt Pasul 1
1
Decorațiuni mai simple și mai simple. Deși puteți cumpăra o mulțime de elemente decorative pentru bani relativ mici, dar costurile adăuga până rapid și dacă prea mult decor este distribuit în întreaga casă, poate de multe ori par aglomerat si prost gust. Faceți mai puține decorațiuni, dar alegeți niște piese frumoase, de înaltă calitate în locații strategice, de ex. un aranjament pe masa de sufragerie, un obiect deco pe mantelpiece și câteva bile simple, dar elegante de Crăciun sau alte etichete de copac pentru pomul de Crăciun.
 • Alternativ, puteți renunța în totalitate cu obiecte decorative și de a folosi doar cărțile de Crăciun care se va rostogoli cu siguranță în curând, un mic pom de Crăciun pe masă și câteva servetele cu motiv de Crăciun pentru decorare. Chiar și câteva lucruri simple pot provoca o atmosferă de Crăciun.
 • Faceți-vă propriile decorațiuni. Pe de o parte, puteți începe o viață independentă, inclusiv meserii și alte activități de artizanat și, pe de altă parte, economisiți o mulțime de bani.
 • Modificați-vă atitudinea și donați decorurile pe care le-ați acumulat în ultimii ani, în loc să cumpărați produse de consum noi, fără sens ani după an. Dați-vă decorațiunea la un magazin de caritate sau un depozit. Dacă vrei să trăiești o viață mai simplă, trebuie să-ți dai seama că este vorba despre acumularea de posesiuni materiale mai mici și de a te bucura de lucrurile pe care le ai deja.
 • Imagine intitulată Sărbătoriți Crăciunul fără a fi rupt Pasul 2
  2
  Stabiliți un buget. Gândiți-vă cât de mulți bani puteți cheltui pentru cadouri de Crăciun, mâncare și alte mărunțișuri și respectați acel buget. Utilizați acest buget strâns pentru a acorda mai multă atenție la ceea ce puteți reutiliza și recicla. Încercați să continuați cu lucrurile pe care le dețineți deja.
  • Urmați-vă bugetul. Mulți oameni stabilesc un buget și apoi utilizează această valoare stabilită doar ca un ghid aproximativ. În schimb, considerați-vă bugetul stabilit ca o obligație obligatorie, necesară. Asigurați-vă că rămâneți la suma aleasă de bani. Se simte bine să fii virtuos.
  • Stați departe de magazine și de centre comerciale când sunt plini de oameni. Presiunea anturajului, care apare atunci când o grămadă de oameni și obsesiv ultimul minut cumpără cadouri poate fi foarte mare și poate provoca cumperi lucruri care costa mult mai mult decât ai vrut să-și petreacă de fapt, doar pentru ca tu această nebunie, cât mai curând posibil să scape din nou.
 • Imaginea intitulată Sărbătoriți Crăciunul fără a fi rupt Pasul 3
  3
  Reduceți cadouri. Înțelegeți în prealabil cu familia și prietenii că veți oferi în acest an doar câteva daruri sau daruri ieftine. Este mai bine să setați o limită de un cadou pe persoană și puteți chiar să puteți stabili o anumită sumă de bani pe care un cadou poate costa cel mult. Amintiți-vă că de Crăciun este vorba de a avea un timp frumos și contemplativ în cercul celor dragi și nu vă lăudați reciproc cu cadouri.
 • Imaginea intitulată Sărbătoriți Crăciunul fără a merge în ruptură Pasul 4
  4
  Fă propriile tale cadouri. Indiferent de abilitățile și talentele pe care le aveți, există nenumărate moduri în care puteți face daruri, de ex. croșetat și lucruri tricotate, arta și origami pe hârtie, prelucrarea lemnului, scrierea unei poezii, crearea unui site web pentru cineva etc. Folosiți-vă abilitățile!
  • Iată câteva sugestii pentru obiecte de artizanat pe care le puteți încerca dacă aveți nevoie urgentă de un cadou:
   • Un coș de vin din plută făcut din resturile de sticle de vin și un adeziv.
   • Un guler pentru un animal de companie, realizat dintr-o bucată de țesătură.
   • O brățară cu inimă sau un colier de perle.
   • Un album sau o schiță realizată dintr-un tablou de joc vechi.
   • Pachete de parfumuri și buchete, realizate din flori și ierburi aromate.
   • Destul de ornamente și ornamente realizate manual.
 • Imagine cu titlul Sărbătoriți Crăciunul fără a fi rupt Pasul 5


  5
  Cumpărați cadouri făcute de oameni în țările în curs de dezvoltare cu mâna. Organizații de sprijin care sprijină comerțul echitabil, programe de instruire și autonomie financiară pentru angajații lor. În acest fel puteți sprijini meșteșugari și artiști și vă puteți asigura că aceștia pot obține un venit sigur și pot oferi familiilor lor. Multe dintre aceste obiecte fabricate manual sunt unice, deci sunt cadouri perfecte pe care nu trebuie să le cheltuiți sume uriașe de bani.
  • Acordați o donație caritabilă în loc de un cadou material. Deci, dați un cadou care nu oferă deloc plăcere, dar ajută o altă persoană pe termen lung. Contactați o bine-cunoscuta organizație caritabilă care vă poate aduce darul persoanelor care au nevoie. Cumpărați un animal, o sămânță sau alte obiecte utile pentru o familie nevoiasă într-o țară în curs de dezvoltare. Donează acest dar în numele unui membru al familiei sau al unui prieten și dă o scrisoare la Crăciun explicând cum darul va ajuta o altă persoană să trăiască o viață mai bună.
 • Imaginea intitulată
  6
  Organizați o petrecere pentru Crăciun. Cereți tuturor oaspeților invitați să-și aducă masa preferată. Astfel, munca și costurile nu depind numai de o familie / gospodărie. În acest fel puteți beneficia de o cină variată și puteți împărți munca în mod echitabil.
  • Este o idee bună să întrebați invitați diferiți pentru cursuri principale, deserturi și alte cursuri pentru a vă asigura că totul este bogat. Nu defini reteta concreta pentru oaspetii dumneavoastra, doar cursul special.
  • Nu uitați de vegetarieni, vegani și oameni cu intoleranțe alimentare și nevoi speciale de dietă.
  • Cereți copiilor prezenți să seteze masa și să curețe după ce au mâncat. Deci, ei pot contribui la un Crăciun, în care reflecția, ajutorul, etc.
  • Gândește-te la mersul la restaurant. După ce ați cumpărat toate mâncărurile necesare și ați petrecut mai multe ore în bucătărie, ați putea găsi că o vizită la un restaurant ar fi fost de fapt mai ieftină. În plus, o vizită la restaurant este o ușurare masivă pentru persoana care ar pregăti și găti masa la domiciliu.
 • Imagine intitulată Sărbătoarea Crăciunului fără a se rupe Pasul 7
  7
  Ajutați-i pe alții. Poate că poți să faci o muncă voluntară sau să dai bucuria oamenilor care nu ar putea să sărbătorească Crăciunul din cauza unor situații familiale dificile sau care trăiesc într-o țară străină. Acestea sunt lucruri care nu vă vor costa mulți bani, doar timp și poate câteva mici donații, dar veți reveni mult mai mult decât ați investit. Este, de asemenea, o lecție importantă pentru tine și pentru familia ta: este o lecție care dă altruism timp și abilitate, fără să o ceri în schimb. Este o lecție a cât de valoroase părtășie și ajutorare sunt - toate lucrurile pe care le puteți transmite generațiilor viitoare prin viața activă din trecut, dar nu le puteți cumpăra cu bani.
 • Imaginea intitulată Sărbătoriți Crăciunul fără a se rupe Pasul 8
  8
  Concentrați-vă pe adevăratul spirit al Crăciunului. Vizitează mai des serviciul. Aflați ce evenimente gratuite există în comuniunea voastră, vizitați-le pe toate și petreceți cu familia. Este ușor să fii atât de ocupat în timpul Adventului și al Crăciunului încât nu vei observa că nu cheltuiești bani!
  • Dacă nu sunteți un credincios sau nu merg la biserică sau dacă nu crezi pentru creștin, dar estimează tradițiile seculare de Crăciun, este încă un moment bun pentru a reflecta asupra valorilor spirituale, sociale și umaniste. Gândiți-vă cum să faceți Crăciun un eveniment semnificativ și colaborativ.
 • Sfaturi

  • Salvați întregul an. Dacă obțineți salariul și puneți o parte din acesta în contul dvs. de economii, ar trebui să deduceți o mică sumă, de la 80 la 100 de euro pe lună. Salvați această sumă mică într-un cont separat, purtător de dobândă. Dacă începeți acest lucru în ianuarie, ar trebui să aveți în jur de 1.000 de dolari disponibile în decembrie, pe care le puteți cheltui pentru cadouri, decorațiuni, mâncare etc.
  • Utilizați numerar sau card de debit pentru toate achizițiile, astfel încât să puteți urmări cheltuielile dvs. Deci, nu veți experimenta o surpriză neplăcută sub formă de facturare cu carte de credit luna viitoare.

  avertismente

  • Dacă vă considerați dezavantajați pentru că nu aveți prea multe resurse financiare disponibile la Crăciun, atunci vă veți simți la fel. În schimb, vedeți cheltuielile monetare mai mici pe Crăciun ca o eliberare și ca modalitate de a revigora adevăratul sens al Crăciunului.

  Lucruri de care aveți nevoie

  • un buget mic
  • Cadouri lucrate manual
  • Decorațiuni simple
  • O Mitbringparty, unde fiecare oaspete aduce un fel de mâncare
  • Un loc unde poți să faci voluntar
  • Un loc de închinare sau alt loc spiritual
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit