Deveniți un fotograf independent

Dacă fotografia este pasiunea ta, atunci decizia de a deveni un fotograf independent se pare ca un pas ușor. Dar este mult mai greu să renunți la o afacere de succes. Pentru că succesul afacerii tale depinde nu numai de abilitățile tale ca fotograf. Trebuie, de asemenea, să puteți gestiona toate problemele administrative.

metodă

Partea 1
Începeți afacerea ca fotograf independent

Imagine intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 13
1
Decideți la ce doriți să vă specializați. Ca fotograf profesionist, vă puteți specializa în diverse domenii, de ex. pe noutăți, nunți sau alte evenimente speciale sau pe portrete. Dacă doriți să lucrați ca un freelancer, atunci specializarea în afacerea dvs. este și mai importantă. Pentru că trebuie să știți ce echipament și accesorii aveți nevoie și cum doriți să vă vindeți. Nu trebuie neapărat să vă limitați la o specialitate deoarece este adesea bună pentru afaceri, dacă aveți mai multe de oferit. Puteți, de ex. Oferiți-vă serviciile ca un eveniment și un fotograf portret. Aceste două specializări merg bine împreună pentru că cuplul care v-a angajat pentru nunta lor și a găsit fotografiile dvs. vă poate aminti atunci când doresc portrete ale copiilor lor.
 • Fotografiile de eveniment înseamnă de obicei fotografierea la nunți, petreceri, petreceri de absolvire și alte evenimente speciale.
 • Dacă vă specializați în fotografie portret, faceți poze cu oameni. Acestea sunt în majoritate familii, copii sau chiar animale de companie.
 • Fotografiile comerciale și de produs înseamnă, de obicei, să faci poze cu produse, posesiuni și alte lucruri, pentru a le putea comercializa mai bine.
 • Fotografia de arhivă se referă la fotografiile realizate exclusiv în scopul vânzării acestora. Puteți să vă vindeți fotografiile printr-o agenție de arhivă, unde persoane fizice sau companii care au nevoie de o fotografie a unui anumit element îl pot cumpăra.
 • Fotografii de presă fac poze cu evenimente importante și oameni. Este o treabă interesantă, dar este greu să te afirmi ca un freelancer fără experiență în domeniu.
 • Imaginea intitulată
  2
  Obțineți o licență comercială. Dacă doriți să lucrați în Germania ca fotograf independent, atunci este posibil să aveți nevoie de o licență comercială. Acest lucru este adevărat dacă tu Fotografia Craft (portrete, nunti) lucreaza de asemenea ca un fotograf comercial de moda. Puteți lucra fără licență dacă sunteți un artist sau un fotograf de presă.
  • Dacă nu sunteți sigur ce tip de afacere operează, puteți întreba Camera de Comerț locală (IHK).
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 17
  3
  Gândiți-vă la impozite. În calitate de freelancer, trebuie să plătiți impozitul pe venit și să plătiți impozitul pe comerț. Spre deosebire de o poziție permanentă, impozitele nu sunt deduse automat de angajator. Aceasta înseamnă că trebuie să vă declarați venitul din declarația de impozit pe profit. La aceasta se adaugă și declarația privind TVA și, eventual, mai mult.
  • Pentru a nu greși, este recomandabil să începeți afacerea dvs. cu sfaturi fiscale de la un contabil fiscal. Găsiți pe cineva care se specializează în întreprinderi mici.
  • De asemenea, puteți solicita unui contabil fiscal ce structură organizatorică ar trebui să aibă compania dvs. Majoritatea fotografilor lucrează ca un singur antreprenor, i. afacerea aparține numai unei persoane care obține tot profitul.
 • Imagine intitulată Cumpărați asigurarea legală Pasul 10
  4
  Stabiliți-vă taxele. Înainte de a achiziționa clienți, trebuie să știți ce doriți să faceți pentru serviciile dvs. Taxele ar trebui să includă factori precum echipamentul, impozitele și cheltuielile de afaceri. De asemenea, va trebui să vă gândiți cât timp veți cheltui pe fiecare proiect, inclusiv timpul de călătorie, pentru a vă asigura că faceți suficienți bani pentru a supraviețui.
  • Există diverse programe de management pentru fotografi, de ex. Foto-Prof 5.0, care vă va ajuta să gestionați costurile pentru fiecare proiect și să scrieți facturi pentru clienți.
 • Imaginea intitulată Activarea cartelei Atm Pasul 7
  5
  Decideți metodele de plată pe care doriți să le acceptați. Dacă doriți să vă începeți afacerea, trebuie să știți cum să obțineți taxele de la clienții dvs. Ați putea, de exemplu, Decideți că acceptați numai numerar. Dar este mai bine să oferiți diferite metode de plată, de ex. prin card de credit, prin transfer bancar sau prin PayPal.
  • Dacă doriți să acceptați plăți prin carte de credit, există mai multe aplicații care vă permit să configurați procesarea prin tabletă sau smartphone. De asemenea, puteți configura pe site-ul dvs. că anumite plăți prin card de credit online sunt posibile.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 8
  6
  Puneți portofoliul împreună. Cel mai important instrument de marketing al unui fotograf independent este o colecție impresionantă de fotografii pe care le puteți arăta clienților potențiali. Dacă tocmai începeți, întrebați membrii familiei și prietenii dacă puteți să le faceți fotografii pentru portofoliul dvs. De asemenea, puteți să întrebați modele din zona dvs. care ar putea avea nevoie de fotografii pentru propriile lor portofolii. Asa ca te poti ajuta reciproc.
  • Gândiți-vă la punerea împreună a portofoliului dvs. la potențialii clienți. Dacă, de exemplu, Dacă doriți să deveniți fotograf de nuntă și eveniment, atunci portofoliul dvs. nu trebuie să fie format exclusiv din fotografii ale produsului.
  • Portofoliul dvs. ar trebui să conțină cât mai mult posibil fotografiile digitale și imprimate. Unii clienți consideră că este plăcut să vă acceseze online fotografiile printr-un link. Alții pot găsi fotografiile potrivite mai impresionante.
 • Partea 2
  achiziție ale clienților

  Închirierea unui fotograf de nunți pe linie Pasul 1
  1
  Creați un site web. În calitate de fotograf inițial independent, aveți nevoie de un site web pentru a vă arăta munca potențialilor clienți, astfel încât să știe ce să se aștepte. Clienții vă pot contacta, de asemenea, prin intermediul unui site Web, vă planifică munca și vă trimit fotografiile terminate. Asigurați-vă că site-ul este ușor de navigat și că numai cele mai bune fotografii pot fi văzute acolo.
  • Dacă nu știți cum să construiți un site web, atunci WordPress este o aplicație web bună pentru începători. Aici veți găsi șabloane și teme, în special pentru fotografie.
  • Este, de asemenea, o idee bună să faceți blog pe site-ul dvs. Acolo puteți să postați fotografii noi, astfel încât clienții să poată vedea în ce moment vă aflați.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 18
  2
  Prezentați-vă pe social media. În plus față de site-ul dvs., social media este ideal pentru a vă comercializa serviciile online. Fotografia este un mediu vizual, astfel încât o fotografie extraordinară se poate răspândi ca un foc sălbatic, astfel încât potențialii clienți să vă cunoască munca. Creați conturi pe Instagram, Facebook, Twitter și Pinterest, astfel încât să puteți arăta munca dvs. într-un mediu în care alții pot împărtăși mult mai ușor.
  • Puneți linkurile către toate conturile dvs. de social media pe site-ul dvs. web, astfel încât potențialii clienți să le poată găsi cu ușurință.


 • Imaginea intitulată
  3
  Permiteți imprimarea cărților de vizită. Cuvântul de gură este foarte eficient atunci când un fotograf independent își dorește să găsească noi clienți. Acesta este motivul pentru care este util să vă puteți da cardurile de vizită membrilor de familie, prietenilor și clienților. Puteți să transmiteți cardurile altor persoane care ar dori să vă folosească serviciile.
  • Creați un aspect unic pentru cartea dvs. de vizită utilizând una dintre fotografiile dvs. Ar putea fi un autoportret, deci clienții vă vor aminti în mod special. Sau utilizați o fotografie pe care sunteți deosebit de mândră și care reprezintă abilitățile dumneavoastră.
  • Asigurați-vă că cartea dvs. de vizită include toate informațiile dvs. de contact, inclusiv adresa dvs. web. Clienții potențiali ar trebui să vă poată găsi portofoliul online.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 9
  4
  Creați o rețea pentru generarea de contacte pentru clienți. Cuvântul de gură va vorbi, sperăm, despre aptitudinile tale ca fotograf. Dar nu trebuie să așteptați până când cineva vă dă o comandă. Dacă faceți contacte cu companii relevante, puteți găsi clienți noi despre ele. Dacă, de exemplu, Dacă doriți să lucrați ca un fotograf de eveniment, atunci ar trebui să contactați planificatorii de nuntă sau agenții de eveniment, precum și companiile de catering și alte companii de eveniment și să vă prezinte munca și tu. Dacă cineva care planifică un eveniment solicită un fotograf, atunci persoana dvs. de contact poate transmite numele tău.
  • Dacă doriți să lucrați ca un fotograf comercial sau de produs, veți găsi contacte, de ex. într-o companie de marketing sau PR.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 1
  5
  Lucrează acum și apoi gratuit. Dacă începeți doar ca fotograf independent, atunci trebuie să vă construiți o reputație. Prin urmare, poate fi util să lucrați gratuit din când în când. Câștigați experiență și oferiți entuziasm clienților potențiali. Dacă doriți să vă specializați ca un eveniment sau un fotograf portret, întrebați dacă membrii familiei sau prietenii au nevoie de fotografii. Dacă doriți să faceți o descoperire ca un fotograf comercial sau de produs, verificați magazinele mici din zona dvs. pentru a vedea dacă pot face fotografii pe care le pot utiliza în scopuri de marketing.
  • De asemenea, vă puteți gândi să nu plătiți pentru fotografia în sine. În schimb, clientul ar putea să vă plătească numai dacă vă cumpără fotografii. Aceasta poate fi o modalitate eficientă de a atrage noi clienți și de a câștiga încă niște bani.
  • Ar trebui să întrebați clienții pe care ați lucrat gratuit pentru o scrisoare de recomandare după aceea. Puteți folosi pozitive în scopuri promoționale sau ca referință pentru potențialii clienți. Dacă clientul vă critică munca, utilizați-o pentru a vă îmbunătăți abilitățile și serviciile.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți-vă aptitudinile fotografice

  Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 10
  1
  Îmbunătățiți echipamentul. Dacă vrei să faci o carieră ca fotograf independent, atunci nu poți să faci poze cu un telefon mobil sau cu orice cameră. Ar trebui să investești într-o cameră digitală de ultimă generație, astfel încât să poți lua fotografii de înaltă calitate și să investești într-un echipament mai bun, pe măsură ce faci un profit din afacerea ta.
  • În calitate de începător, puteți cumpăra, de asemenea, o cameră video și echipamentele folosite pentru a reduce costurile.
  • În funcție de specializarea dvs. ca fotograf, este posibil să aveți nevoie de becuri, difuzoare și reflectori pentru a vă lumina în mod corespunzător fotografiile.
  • Camera dvs. are o lentilă, dar trebuie să cumpărați lentile suplimentare, de ex. un obiectiv cu unghi larg sau pancake pentru a vă schimba setările.
  • Pentru a vă edita fotografiile, aveți nevoie de acces la un calculator și la un software de editare a fotografiilor.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 5
  2
  Luați lecții. Este posibil să aveți anumite abilități fotografice prin natura lor, de ex. un ochi bun pentru compoziții. Dar sunt lucruri pe care trebuie să le învățați, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu operarea unei camere. Dacă studiați la un colegiu sau colegiu, atunci poate că există un curs în fotografie acolo. De asemenea, puteți studia fotografierea sau puteți deveni fotograf pentru a vă începe cariera.
  • Dacă nu studiați atunci puteți de asemenea, un curs la colegiul comunității locale sau la o școală profesională.
  • Dacă nu puteți găsi cursuri de fotografie în zona dvs., există și numeroase cursuri online care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile.
  • Clasele de artă pot fi, de asemenea, de ajutor unui fotograf, deoarece vă vor ajuta să obțineți un aspect mai bun, astfel încât să puteți crea compoziții mai bune.
  • Dacă doriți să faceți o carieră profesională ca fotograf independent, atunci ar trebui să luați, de asemenea, cursuri de marketing și contabilitate.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 22
  3
  Lucrează pentru a învăța. Înainte de a lucra singur, poate fi util să câștigi experiență în domeniul fotografiei. Ca asistent al unui fotograf profesionist, aveți șanse bune să învățați multe trucuri și tehnici. De asemenea, puteți să întrebați fotograful pentru feedback cu privire la fotografiile dvs., pentru a vă putea îmbunătăți munca. Puteți lucra, de asemenea, într-un studio portret unde puteți face fotografii singur. Acolo veți afla, de asemenea, din prima mana ce fel de fotografii preferă clienții.
  • Nu toate aceste activități trebuie neapărat să fie plătite. Puteți oferi serviciile dvs. ca fotograf pentru prietenii și membrii familiei care planifică un eveniment special, de ex. o petrecere de aniversare sau o petrecere de absolvire. Și tu poți câștiga experiență.
 • Închirierea unui fotograf de nunți pe linie Pasul 3
  4
  Participați la concursuri. Dacă ați câștigat deja o experiență, atunci concursurile de fotografie reprezintă o modalitate excelentă de a vedea cât de bune sunt aptitudinile tale comparativ cu ceilalți fotografi. Dacă câștigi, atunci ai un mare succes pe care îl poți scrie în CV-ul tău. În cele mai multe cazuri, concursurile vă fac și mai creativi în fotografiile dvs. Acest lucru vă poate ajuta în viitor.
  • Dacă nu găsiți niciun concurs de fotografie pe site, căutați online. Există o varietate de concursuri naționale și internaționale care ar putea fi interesante pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful naturii Pasul 3
  5
  Alăturați-vă unui grup de fotografi. Criticile constructive de la alți fotografi vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile, făcând și mai bine fotografiile. Dacă studiați, poate exista un club foto la colegiu sau colegiu, unde puteți discuta despre munca dvs. cu alți fotografi. Dacă nu studiați, verificați-vă cu un magazin de fotografii pentru a afla dacă există cluburi aproape de dvs.
  • Dacă nu puteți găsi un club în apropierea dvs., puteți începe și dvs. Adresați-i altor fotografi dacă doresc să se întâlnească o dată pe săptămână sau pe o lună pentru a discuta despre munca dvs.
  • Grupurile de fotografii și comunitățile de pe Internet reprezintă o altă opțiune dacă nu puteți găsi un grup pe teren. Postați fotografiile online și ceilalți membri vă oferă feedback. Puteți începe o căutare pe Internet, pe Google+ și pe Lightstalking (internațional) puteți găsi contacte bune pentru începători.
 • Sfaturi

  • Trebuie să vă păstrați cu atenție jurnalul dvs. ca fotograf independent. Nu este nimic mai rău decât o rezervare multiplă, ceea ce duce la clienți dezamăgiți.
  • Chiar dacă afacerea voastră în calitate de freelancer este de succes, ar trebui să participați ocazional la cursuri de formare continuă pentru fotografi / fotografi. Acest lucru vă ajută să vă țineți la curent cu cea mai recentă tehnologie și să vă îmbogățiți pasiunea pentru fotografiere.

  avertismente

  • Ar putea dura ceva timp ca afacerea fotografilor liberiști să meargă. De aceea ar trebui să începeți să faceți acest lucru cu jumătate de normă. Apoi, nu trebuie să vă faceți griji pentru a face bani în timp ce vă construiți baza de clienți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit