Du-te la Polul Nord

Polul Nord este situat în mijlocul Oceanului Arctic înghețat. Dacă vizitați acest loc aventuros, veți fi literalmente pe vârful acestei lumi. Fie că sunteți în vizită la Polul Nordului geografic (punctul de unde toate drumurile conduc spre sud, cunoscut și sub numele de "nordul real") sau polul magnetic arctic (locul în care vă îndreaptă busola): O călătorie în acest Pământul îndepărtat al Pământului este întotdeauna o excursie aventuroasă prin sălbaticul înghețat. În lunile de primăvară, când temperaturile și întunericul permit o călătorie, dar gheața este încă suficient de stabilă pentru a continua, există moduri diferite de a ajunge la Polul Nord. În acest articol, veți găsi o prezentare generală a diferitelor opțiuni de călătorie pe care le puteți lua în considerare pentru aventura dvs. Arctic.

metodă

Metoda 1
Prin aer

Imagine cu titlul Ieșiți la Polul Nord Pasul 1
1
Rezervați zborul Cel mai rapid și mai ușor mod de a ajunge la Polul Nord este cu avionul - cu condiția să-l permiteți. Zborurile către Polul Nord încep de obicei în Norvegia, dar există și câteva zboruri charter din Canada. Completați toate documentele necesare și rezervați biletele de avion.
 • Dacă doriți să zburați din Norvegia, ar trebui să plătiți între 16.000 și 19.000 de euro pentru călătoria dvs. Vizitați site-ul web al polaradventures.de, derulați în jos până când vedeți în partea dreaptă fila "Arctic: Flight Expeditions" și selectați "NORTH POOL FLIGHT ex Spitsbergen". Toate informațiile și documentele necesare pentru a rezerva un bilet pentru expediție, veți găsi pe această pagină.
 • Un zbor charter din Canada poate costa de zece ori mai mult decât zborul din Norvegia. Din nou, puteți rezerva turneul dvs. la polaradventures.de. Derulați în jos până când vedeți fila "Arctic: Flight Expeditions" din partea dreaptă și selectați "FLIGHT AIR AIR ex Canada". Alternativ, contactați Kenn Borek Air direct prin telefon, e-mail sau fax pentru a afla costurile și pentru a rezerva un zbor. Informațiile de contact pot fi găsite pe site.
 • Datorită condițiilor dure la Polul Nord, trebuie să aveți un medic care să ateste că sunteți în stare bună de sănătate și să încheiați o poliță de asigurare de sănătate care include evacuări din zonele polare înainte de a vă deplasa.
 • Se recomandă, de asemenea, alte tipuri de asigurare, cum ar fi asigurarea de anulare a călătoriilor.
 • Dacă doriți doar să vedeți minunile Polului Nord, dar nu simțiți nevoia de a pune piciorul în acest loc ostil, puteți să luați un zbor scenic care zboară peste Arctic și Polul Nord, dar nu ajunge acolo. În plus, această opțiune este mult mai ieftină. Aceste zboruri speciale sunt disponibile, de exemplu, din Dusseldorf și Berlin și costă aproximativ 499 de euro în sus. Puteți rezerva zborurile prin intermediul site-ului web al airevents.de.
 • Imagine cu titlul Ieșiți la polul Nord Pasul 2
  2
  Călătoriți în Canada sau Norvegia. Zborurile către Polul Nord pornesc în Norvegia în Longyearbyen, un sat chiar la nord de Cercul Arctic. Kenn Borek Air, compania aeriană care oferă zboruri charter către Polul Nord din Canada, are sediul în Calgary, dar are mai multe destinații de plecare în Canada. Rezervați un bilet de la locul de reședință la una dintre aceste locații de plecare.
  • Norwegian Airlines zboară regulat de la Oslo la Longyearbyen. Probabil că veți avea nevoie să rezervați două bilete separate - unul de la casa la Oslo și apoi o secundă la Longyearbyen.
  • Cel mai bine este să contactați Kenn Borek Air pentru a afla de la care aeroport de plecare canadian veți începe călătoria.
 • Imaginea cu titlul Ieșiți la Polul Nord Pasul 3
  3
  Zboară spre Barneo. Fie că veniți din Canada sau Norvegia, următoarea dvs. oprire va fi întotdeauna Barneo, o tabără de gheață, aflată la aproximativ 95 de kilometri de Polul Nord.
  • Cele mai multe excursii turistice la Polul Nord includ cazare și mese în Barneo.
 • Imagine cu titlul Ieșiți la Polul Nord Pasul 4
  4
  Zburați cu elicopterul. În Barneo puteți să urcați pe un elicopter care vă va duce la Polul Nord.
  • Zborul cu elicopterul durează aproximativ 20-40 de minute și se efectuează cu un elicopter MI-8 permanent amplasat în Barneo.
  • Veți avea mai multe opțiuni pentru a face fotografii uimitoare și de obicei există o oportunitate pentru tururi organizate pentru a sărbători sosirea la Polul Nord cu un pahar de șampanie. Datorită temperaturilor extrem de scăzute la Polul Nord, lungimea șederii este de obicei cu aproximativ o oră înainte de a fi luată de elicopter înapoi la Barneo.
  • Alternativ, puteți acoperi ultima piesă de la Barneo la Polul Nord de pe schiuri. Această aventură este denumită și "ultima latitudine pe schiuri". Aceste excursii sunt însoțite de un ghid profesionist și costă aproximativ 35.000 de euro în sus. Puteți acoperi, de asemenea, ultima parte a Polului Nord cu snowmobile sau sanie de câini.
  • Pe site-ul web al polaradventures.de veți găsi toate informațiile importante privind itinerariul și costul acestor opțiuni, precum și un formular de rezervare fără caracter obligatoriu. Vizitați site-ul web al polaradventures.de și alegeți turul care vă atrage cel mai mult.
  • Dacă sunteți în căutarea unei provocări sportive extreme, există și ocazia de a participa la un maraton care are loc în fiecare an în luna aprilie. Participarea la așa numitul "Maraton de Polul Nord" costă aproximativ 12.000 de euro, însă zboruri de la Svalbard, Norvegia la Barneo (și spate) și cazare și un zbor cu elicopterul către Polul Nord sunt incluse în preț. Vizitați site-ul web al organizatorului și completați înregistrarea online pentru a vă înscrie la maraton.
 • Metoda 2
  Pe mare

  Imaginea cu titlul Ieșiți la polul nord Pasul 5
  1
  Rezervați biletul. Cea de-a doua cale de a ajunge la Polul Nord este să călătorești pe un rusoaică de gheață rusă, o navă mare concepută special pentru a naviga prin gheața arctică. Rezervați biletul pentru una dintre aceste expediții.
  • Exploziile de pe polul nordic pe una dintre ghețari au costat cel puțin 22.000 de euro în sus. Înscrierea la călătorie este ușoară: vizitați site-ul polaradventures.de și pe partea dreaptă, selectați fila "ARKTIS: Expediția Sea Travel cu Ice Breakers". Citiți broșura de informații de acolo, alegeți o dată de călătorie și completați formularul de rezervare de pe site.
  • Există diferite tipuri de cabine pe navele de expediție, de la cabine simple cu paturi de o persoană la suite de lux. Prețul unei șederi într-o suită de lux variază între 33.000 și 36.000 de euro.
 • Imagine cu titlul Ieșiți la polul nord Pasul 6
  2


  Zburați în Finlanda. Exploziile de la Polul Nord la bordul unui spărgătoare de gheață încep de obicei în Helsinki, Finlanda. Rezervați un bilet de la locul dvs. de reședință la Helsinki. Numeroase companii aeriene europene oferă zboruri spre Helsinki. De asemenea, puteți călători la Helsinki cu trenul din diferite orașe europene.
 • Imagine cu titlul Ieșiți la poarta de nord Pasul 7
  3
  Zburați în Rusia. În Helsinki, vă veți urca la un zbor charter către Murmansk, Rusia. Există portul de origine al spărgătoarelor de gheață și acolo, nava va cădea, de asemenea.
  • Acest zbor este inclus în pachetul de călătorie.
 • Imaginea intitulată Urmează la nordul treptei Pasul 8
  4
  Călătoriți cu nava spre Polul Nord. Gheața de gheață, în care sunt și cabine foarte luxoase, se află în Murmansk.
  • Călătoria durează aproximativ între cinci și opt zile. Ghețarul traversează Oceanul Arctic și ajunge în final la Polul Nord.
  • "50 de ani de victorie" (una dintre navele care se îndreaptă spre Polul Nord) oferă nenumărate facilități pentru a vă petrece timpul, inclusiv o piscină și un bar.
 • Metoda 3
  Pe uscat

  Imaginea cu titlul Ieșiți la Polul Nord Pasul 9
  1
  Rezervați un ghid privat, o expediție sau participați la o cursă la Polul Nord. De asemenea, puteți călători pe pământ spre Polul Nord, începând cu Rusia sau Canada. De obicei, calea este acoperită de schiuri. De obicei, trebuie să vă trageți o sanie, numită și "Pulka" sau "Nansenschlitten" și petreceți într-un cort pe gheața veșnică. Pentru a experimenta această aventură, puteți să rezervați un ghid privat, să vă alăturați unei expediții sau să participați la o cursă la Polul Nord.
  • Au fost organizate diferite rase organizate la Polul Nord, inclusiv "Provocarea Polar" și "Racele de Polul Nord", care au dus participanții la aproximativ 480 de kilometri spre Polul Nordului Magnetic. În primăvara anului 2016, puteți participa la "Racele de Gheață", o cursă la fel de obositoare și nervoasă, care depășește gheața veșnică.
  • Costă aproximativ 30.000 de euro pentru a participa la una din aceste expediții. Instruirea, zborurile, echipamentul, alimentația și asigurarea sunt incluse în această sumă.
  • Întrucât cursele de acest tip sunt deschise doar unui număr relativ limitat de participanți, trebuie să contactați organizatorii în avans pentru a primi mai multe informații despre costuri, înregistrare etc. Dacă doriți să vă înregistrați pentru Ice Race, puteți completa un formular online sau contactați organizatorul prin e-mail ([email protected]).
  • Rețineți că aceste curse conduc la polul nordic magnetic (punctul în care se află un punct al busolei) și nu la polul nord geografic, cunoscut și ca "North True".
  • Pentru excursii mai lungi din Canada sau Rusia puteți rezerva și ghiduri private. Aceste excursii de 800 de kilometri sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de expediție "la distanțe lungi" la nord. Aceste expediții încep, de obicei, în februarie.
  • Călătoria pe distanțe lungi este de departe opțiunea cea mai extremă și mai costisitoare și este deschisă numai celor cu schimbare și experiență necesare pentru a face față acestei aventuri. Pentru a obține o idee despre costurile de călătorie, trebuie să contactați operatorul de turism respectiv.
  • Pe site-ul Adventure Consultants, un operator de turism care oferă tururi pe întreaga distanță, există un formular de rezervare online pe care îl puteți completa dacă doriți cu adevărat să vă alăturați unei expediții de acest tip. După completarea formularului, operatorul de turism vă va contacta pentru a vă informa dacă sunteți eligibil pentru acest tip de călătorie și dacă aventura dvs. poate fi efectuată.
  • Pentru a vă gândi chiar și la o excursie de acest fel, sănătatea și fitness-ul dvs. general trebuie să fie excelente și trebuie să puteți dovedi acest lucru. În plus, unii ghiduri necesită experiență de alpinism de la participanții lor la expediție și, în unele cazuri, chiar experiență cu axe de gheață și crampoane.
 • Imagine cu titlul Ieșiți la Polul Nord Pasul 10
  2
  Zburați în Rusia sau Canada. Rezervați un bilet de la locul de reședință la punctul de plecare al cursei sau al expediției.
  • Cursele organizate și expedițiile mai scurte începe de obicei în Resolute Bay, o comunitate din nordul Canadei Nunavut. Zboruri regulate către Resolute Bay din cele mai mari orașe canadiene, de ex. Ottawa și Montreal sunt oferite de First Air, Calm Air și Canadian North Airlines.
  • Expedițiile pe distanțe lungi încep de obicei la Cape Artichesky din Rusia sau la Insula Ward Hunt, o insulă mică, nelocuită în Canada. Pentru a ajunge la unul dintre aceste două locuri, trebuie să rezervați un zbor privat de charter, care este extrem de costisitor. Dacă rezervați unul dintre aceste excursii la Adventure Consultants, operatorul de turism vă va organiza zborul de la Resolute Bay la Insula Ward Hunt.
 • Imaginea cu titlul Ieșiți la câmpul de nord 11
  3
  Deplasați-vă spre nord pe schiuri. Deplasați-vă spre nord cu expediția până ajungeți la Polul Nord. Exploziile de teren sunt extrem de obositoare. Tu și echipa sau ghidul tău veți fi pe schiurile tale de opt până la zece ore pe zi, luptându-ți drumul prin zăpadă și gheață.
  • Această călătorie este trează și periculoasă, pentru că va trebui să navigați peste creasta de presiune, să găsiți noi căi de navigare și să stați peste noapte pe gheață în zone în care gheața a început deja să se topească.
  • Seara va trebui să participi la pregătirea cina și la construirea taberei de noapte. Zidurile de zăpadă trebuie construite pentru a proteja tabăra de vântul înghețat. Temperaturile pot scădea la minus 40 de grade Celsius noaptea.
  • Dacă sunteți de curse cu un grup de rasă, ar trebui să vă așteptați să fiți în gheața veșnică timp de aproximativ patru săptămâni.
  • Dacă participați la o expediție pe distanțe lungi, trebuie să vă așteptați să vă aflați pe drum timp de aproximativ 60 de zile.
  • În unele curse și excursii private, există și opțiunea de a alege călătorii mai scurte care încep mai aproape de Polul Nord și să dureze doar aproximativ două săptămâni. Dacă nu puteți petrece o lună întreagă sau mai mult pe gheață, puteți lua în considerare una dintre opțiunile mai scurte.
  • După ce ajungi în cele din urmă la Polul Nord, în funcție de condiția fizică și de condițiile meteorologice, puteți petrece o noapte în cort sau puteți ridica un elicopter și-l aduceți la Barneo pentru a petrece noaptea. A doua zi, vă veți putea bucura de o masă caldă în Barneo înainte de a vă întoarce la civilizație.
 • Sfaturi

  • La Polul Nord este foarte rece. Dacă călătoria dvs. rezervată nu include echipament în aer liber, trebuie să îmbrăcați hainele cele mai călduroase: haine groase, cordoniere, cizme calde, pantaloni calzi, mănuși, pălărie și o eșarfă. Dacă nu aveți deja echipamentul potrivit pentru sejururi lungi în condiții extreme de frig, va trebui să investiți în îmbrăcăminte funcțională de înaltă calitate.
  • În special, majoritatea furnizorilor care efectuează excursii cu ghid pe uscat către Polul Nord furnizează echipamentul adecvat, de ex. impermeabil din lână și țesătură moale, mănuși calde, cap și o mască de față. Dacă nu este furnizat echipament și îmbrăcăminte de către operatorul de turism, este esențial să se investească în îmbrăcăminte funcțională similară potrivită pentru sejururi în condiții extreme de frig.
  • Dacă sunteți nou în călătoria în Arctic, alegeți una dintre căile mai puțin exigente pentru a vizita Polul Nord.

  avertismente

  • Temperaturile din Arctica sunt destul de reci pentru a vă ucide în cel mai scurt timp dacă nu sunteți pregătiți în mod optim. Alte pericole, cum ar fi un atac polar, sunt, de asemenea, la îndemână. Dacă nu sunteți pregătiți să vă confruntați cu aceste riscuri, trebuie să renunțați la o călătorie pe uscat spre Polul Nord.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit