Două routere se conectează între ele

Prin conectarea a două routere, puteți oferi rețelei de domiciliu un impuls real în performanță. În acest fel, puteți crea o rețea care să se întindă pe întreaga dvs. locuință și chiar să creați subrețele pentru a vă proteja copiii de utilizarea Internetului. Dacă ruterul dvs. o acceptă, îl puteți utiliza ca un repetor wireless, mărind raza de acțiune a semnalului Wi-Fi, astfel încât să puteți naviga pe net în garaj sau curte.

metodă

Metoda 1
Conectarea a două routere prin Ethernet

Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 1
1
Închideți routerul principal. Acesta va fi routerul la care este conectat modemul. În general, ar trebui să alegeți routerul mai nou și mai puternic pentru acesta. Dacă aveți două routere identice, alegerea dvs. nu contează.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 2
  2
  Alegeți ruterul secundar. Acest router va servi mai târziu pentru a extinde rețeaua originală. În acest scop, alegeți cel mai bine traseul vechi. Acest router va controla rețeaua secundară dacă configurați o rețea LAN-to-Wan (a se vedea mai jos).
 • Imaginea intitulată Conectați doi routere Pasul 3
  3
  Puneți ambele routere lângă computer. În timpul procesului de instalare, trebuie să amplasați routerele lângă computer pentru a le putea accesa cu ușurință. Le puteți seta mai târziu la pozițiile lor permanente.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 4
  4
  Decideți între o conexiune LAN-la-LAN și LAN-la-WAN. O conexiune LAN la LAN (LAN = Local Area Network) extinde dimensiunea rețelei dvs., permițând conectarea mai multor dispozitive la aceasta. Aceste dispozitive pot partaja fișiere și alte resurse cu alte dispozitive din rețea. O conexiune LAN-la-WAN (rețea extinsă) creează o rețea secundară (LAN) în rețeaua principală (WAN). Acest lucru face posibilă aplicarea anumitor restricții la un subset de dispozitive conectate la o rețea mai mică. Dezavantajul acestei metode este că aceste dispozitive nu pot partaja fișiere sau resurse cu rețeaua principală.
  • Configurarea unei rețele LAN-to-WAN vă permite să faceți acest lucru setările DNS a rețelei secundare, permițându-vă să influențați care pagini pot fi vizitate. De asemenea, rețeaua secundară o face deosebit de dificilă pentru ca hackerii să aibă acces la dispozitivele conexe. Acest lucru este grozav pentru părinții care doresc să monitorizeze și să controleze comportamentul copilului pe internet.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 5
  5
  Mai întâi conectați routerul principal la modem și apoi conectați calculatorul la router prin Ethernet. Configurați routerul așa cum faceți de obicei atunci când configurați o rețea. Deoarece acest router este responsabil pentru conexiunea la Internet, configurați-l ca și cum ar fi fost singurul router.
  • Pe cele mai multe routere pot fi accesate, prin acordarea adresei 192.168.1.1, 192.168.2.1 sau 192.168.0.1 dactilografiere.
  • Notați adresa IP și masca de subrețea a routerului. Adresa IP este aceeași adresă pe care ați utilizat-o pentru a accesa pagina de configurare a routerului. Masca de subrețea este comună 255.255.255.0.
  • Dacă configurați o rețea LAN-to-WAN, setați serviciul DHCP al routerului principal pentru a comuta între aceste adrese 192.168.1.2 și 192.168.1.50 ieșiri. Dacă creați o rețea LAN la LAN, puteți lăsa setările DHCP la valorile implicite.
  • După ce ați terminat de instalat, deconectați calculatorul de router.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 6
  6
  Conectați computerul la ruterul secundar. Deschideți pagina de configurare. Dacă configurați o rețea LAN-la-LAN, schimbați adresa IP pentru a se potrivi cu adresa primului router, cu excepția faptului că ultima cifră este incrementată de una (de ex. 192.168.1.1 devine prea 192.168.1.2). Dacă creați o rețea LAN-to-WAN, schimbați adresa IP pentru a se potrivi cu adresa primului router, cu excepția faptului că numărul penultim este incrementat de unul (de ex. 192.168.1.1 devine prea 192.168.2.1). Asigurați-vă că masca de subrețea are aceeași adresă IP ca și ruterul principal.
  • Dacă configurați o rețea LAN-WAN, schimbați adresa IP WAN a routerului secundar 192.168.1.51.
  • Dacă routerul dvs. are opțiunea UPnP, dezactivați-l pe ruterul secundar.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 7
  7
  Configurați serverul DHCP pe ruterul secundar. Când configurați o rețea LAN la LAN, serviciul DHCP de pe ruterul secundar trebuie oprit. Dacă creați o rețea LAN-to-WAN, serverul DHCP al ruterului secundar trebuie să aibă adrese IP în intervalul de192.168.2.2 la 192.168.2.50 distribui.
 • Imaginea intitulată Conectați doi routere Pasul 8
  8
  Modificați canalul WLAN utilizat. Dacă ambele routere sunt compatibile cu WLAN, trebuie să setați canalele manual, astfel încât semnalele să nu interfereze unele cu altele. Plasați ruterul principal pe canalele 1-6 și routerul secundar pe canalul 11.
 • Imaginea intitulată Conectați doi routere Pasul 9
  9
  Puneți routerele în poziția corectă. Acum că totul a fost configurat, puteți pune router-ul în locurile desemnate. Amintiți-vă că trebuie să puneți un cablu de rețea între cele două routere. Dacă trebuie să ajungeți într-o altă cameră, puteți pune și cablul prin perete. Pentru comoditate, cel mai bine este să plasați ruterul principal lângă modem.


 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 10
  10
  Conectați cele două routere. Conectați un capăt al cablului de rețea în portul LAN al routerului principal.
  • Dacă configurați o rețea LAN la LAN, conectați celălalt capăt la portul LAN al routerului secundar.
  • Dacă configurați o rețea LAN-WAN, conectați celălalt capăt la portul WAN de pe ruterul secundar.
 • Metoda 2
  Extinderea semnalului WLAN de către un al doilea router WLAN

  Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 11
  1
  Determinați dacă echipamentul dvs. este compatibil. Pentru a mări semnalul wireless, ruterul secundar trebuie să aibă un mod de punte sau de repetor. Aceste caracteristici nu sunt disponibile pe cele mai multe routere disponibile pe piață. Dacă routerul nu suportă modulul bridge, este posibil să îl puteți activa instalând un firmware modificat (DD-WRT).
  • Manualul router-ului vă va spune dacă are un mod de punte. De asemenea, puteți căuta pe Internet pentru modelul routerului.
  • Nu toate routerele suportă DD-WRT. Uitați-vă la site-ul DD-WRT pentru o listă de dispozitive compatibile.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 12
  2
  Puneți ambele routere lângă computer. În timpul procesului de instalare, trebuie să amplasați routerele lângă computer pentru a le putea accesa cu ușurință. Le puteți seta mai târziu la pozițiile lor permanente.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 13
  3
  Configurați ruterul principal. Mai întâi conectați ruterul principal la modem și apoi conectați computerul prin intermediul cablului de rețea. Ați configurat ruterul principal ca în mod normal atunci când configurați o rețea Wi-Fi. Notați adresa IP a routerului dvs., precum și gama DHCP setată și masca de subrețea.
  • Ar trebui să alegeți routerul cu cea mai puternică antenă ca router primar. Acest lucru vă va permite să configurați ruterul secundar la o distanță mai mare.
  • După configurarea rețelei Wi-Fi de pe router, deconectați-l de la computer.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 14
  4
  Deschideți pagina de configurare a routerului secundar. Conectați routerul secundar la computer cu un cablu de rețea și deschideți pagina de configurare. O conexiune la modem nu este necesară. După ce v-ați conectat, căutați submeniul "Internet" sau "WLAN".
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 15
  5
  Activați modul pod. În submeniul Wi-Fi, selectați "Bridge Mode" sau "Repeater Mode" pentru "Mod rețea", "Mod Wi-Fi" sau "Tip conexiune". Dacă nu puteți găsi un meniu cu aceste opțiuni, router-ul dvs. probabil nu are aceste caracteristici.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 16
  6
  Setați adresa IP a routerului secundar. Introduceți o adresă IP care se află în domeniul routerului principal. De exemplu, dacă adresa IP a routerului principal este 192.168.1.1, introduceți 192.168.1.50 sau ceva similar care se află în intervalul DHCP al routerului principal.
  • Asigurați-vă că masca de subrețea este aceeași cu cea a ruterului principal.
 • Imaginea intitulată Conectați doi routere Pasul 17
  7
  Introduceți un SSID unic. Acest lucru vă va ajuta să determinați ce router din rețeaua la care vă conectați. De exemplu, selectați termenul "sală de lucru" pentru ruterul principal și "camera de zi" pentru ruterul secundar.
  • Asigurați-vă că se potrivesc criptarea (WEP, WPA, WPA2) și parola.
 • Imagine intitulată Conectați doi routere Pasul 18
  8
  Așezați ruterul secundar în locația sa desemnată. După configurarea ruterului secundar, îl puteți deplasa în locația dorită pentru a amplifica semnalul. Pentru a asigura o bună conexiune, routerul trebuie plasat într-o locație în care acesta are cel puțin 50% din intensitatea semnalului de la routerul principal.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit