Reparați blugi rupți

Jeansul este în general mai robust decât alte articole de îmbrăcăminte. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că nu vor fi uzate în timp! Poate fi foarte descurajantă atunci când o pereche de blugi iubit se rupe. Din fericire este destul de ușor să-ți salvezi blugi din colecția veche de haine. Indiferent dacă este o cusătură ruptă sau o gaură gălăgioasă, există soluții!

metodă

Metoda 1
Reparați o fisură

Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 1
1
Tăiați marginile zdrențuite. Înainte de a vă putea repara corect blugi, trebuie mai întâi să tăiați firele excesive, marginile zdrențuite, cauzate de lacrimă. Tăiați cu foarfecele cât mai aproape de crăpătura posibilă. Ar trebui să eliminați toate firele proeminente, dar nu pierdeți niciun material pe care să-l păstrați altfel.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 2
  2
  Închideți fisura împreună. Cu condiția să nu fi pierdut mult material, puteți remedia, de obicei, fisuri minore fără patch-uri. Întoarceți-vă blugi mai întâi la stânga, astfel încât cusătura să nu arate atât de mult după cusătură. Închideți fisura cu acul și firul. Faceți cusăturile cât mai aproape posibil.
  • Dacă aveți vreunul, încercați să utilizați un fir de aceeași culoare ca celelalte cusături ale blugi. În multe cazuri, acest lucru este alb sau negru. În cazul în care planul într-un loc vizibil, departe de cusătura normală este, se recomandă să luați o culoare care se potrivește cel mai bine culoarea de blugi (de obicei albastru sau negru).
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 3
  3
  Tăiați toate firele în exces și materialul proeminent care rămâne. Dacă ați cusut împreună rip, puteți tăia piesele suplimentare. Asigurați-vă că tăiați firul cât mai aproape de țesătură posibil. Dacă nu ați prins unele dintre margini fărâmițate pentru prima dată, îndepărtați-le acum.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 4
  4
  Scurtați-vă blugii o dată. Acum că ați făcut reparația, ar trebui să sigiliți blugii prin călcare. Acest lucru netezește toate ridurile și le dă blugi un sentiment proaspăt și nou.
 • Metoda 2
  Reparați o cusătură ruptă

  Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 5
  1
  Realizați diferența dintre diferitele fisuri. Repararea unei cusături rupte ar trebui făcută diferit decât o ruptură normală. Țesătura de la cusătura este, de obicei, semnificativ întărită în comparație cu restul. În timp ce acest lucru poate fi mai dificil decât coaserea tesatura normală împreună, repararea unei cusătură rupt la sfârșitul arata mult mai bine. Când sa făcut bine, este aproape imposibil să spun că a existat vreodată o problemă!
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Step 6
  2
  Evaluați daunele și pregătiți firele. În majoritatea cazurilor, o cusătură ruptă are o lungime maximă de câteva centimetri. Dacă crack-ul nu este exact nesemnificativ sau semnificativ mai mare, în general funcționează dacă luați o bucată de fir pe lungimea brațului. Cusăturile de la cusătură tind să fie foarte tricotate și firul dispare mai repede decât credeți. Dacă mai rămân fire rămase, încă o puteți tăia.
  • Alegeți un fir care se apropie cât mai mult de culoarea cusăturii existente. Acest lucru nu se potrivește întotdeauna cu culoarea blugi - unele branduri le place să ia un fir de aur. Dacă alegeți o culoare adecvată, repararea este mai greu de recunoscut.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 7
  3
  Închideți firul strâns peste cusătura ruptă. Țineți țesătura și cusătura ruptă împreună și le coaseți încet din nou împreună. Este recomandat să urmați modelul existent de coasere. Cu cât puteți imita mai bine modelul cusăturii, cu atât va fi mai greu să faceți o reparație mai târziu.
  • Aveți nevoie de un ac mai puternic pentru a trece prin țesătura mai groasă.


 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 8
  4
  La sfârșit, tăiați excesul de fire. Dacă ați cusut lacrima, ar trebui să utilizați foarfece pentru a tăia excesul de fire.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 9
  5
  Fier de cusătură. Este întotdeauna bine să firați tivul când ați terminat de cusut. Acest lucru smulge toate ridurile din sutura si ajuta la sigilarea reparatiei.
 • Metoda 3
  Mendi o gaură

  Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 10
  1
  Obțineți un patch care se potrivește stilului blugi și dimensiunii găurii. Pentru gauri mai mari, care nu pot fi reparate cu o singură cusătură, tu du-te cel mai bun patch-uri - o bucată suplimentară de material pe care le puteți încorpora în blugi dvs. pentru a acoperi blocare. Veți găsi patch-uri în magazinul de ambarcațiuni sau îmbrăcăminte. Cumpărați un plasture care vine cât se poate de aproape de culoarea blugilor. Plasturele trebuie să fie puțin mai mare decât gaura pe care doriți să o acoperiți. Deci, aveți puțină libertate pentru orice greșeală.
  • In timp ce patch-uri denim sunt cele mai bune, dacă doriți să reparați blugi dreapta, puteți lua, de asemenea, o oportunitate de gaura să-și condimenteze blugi cu un contrast sau Flanellflicken. Dacă aveți un plasture care se evidențiază în mod clar de restul îmbrăcămintei, devine un fler necomplicat. În timp ce denimul este cel mai bine cusut pe interior, patch-urile fabricate din alte țesături vor ieși din ce în ce mai vizibile atunci când le coaseți din exterior.
  • De asemenea, poți tăia blugi vechi pe care nu le mai poți purta.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 11
  2
  Tăiați marginile frecate. Dacă aveți o gaură mai mare, care are nevoie de un plasture, ar trebui să tăiați în continuare margini fărâmițate. Chiar dacă se pare că sunteți un material pierde în mod intenționat, marginile zdrențuit nu va ajuta la repararea, asa ca vei merge cel mai bine și de a lăsa o gaură curată. Utilizați foarfece pentru a tăia excesul de fire în jurul găurii. În cele din urmă, nu ar trebui să iasă nici un fir major.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Step 12
  3
  Întoarce-ți blugii în stânga. În special la patch-uri, este recomandat să întoarceți blugi atunci când faceți patch-uri pe stânga. Deci cele mai vizibile cusături nu sunt vizibile din exterior. În plus, aveți mai puțină libertate pentru orice greșeli în coasere.
  • Este de obicei mai bine să coaseți din interior un plasture de denim. Deci, este mai puțin vizibil și acoperă cele mai vizibile cusături.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Pasul 13
  4
  În apropierea patch-urilor cu cusături strânse. Dacă ați întors blugii în stânga, coaseți plasturele cu acul și firul. Faceți cusăturile cât mai strânse posibil. Țesătura trebuie așezată cât mai aproape posibil de blugi.
 • Imagine cu titlul Fix Jeans Ripped Step 14
  5
  Fierărați plasturele. Călcarea blugi după aplicarea unui plasture este mult mai importantă decât călcarea unei mici lacrimi. Acest lucru ajută la întinderea și sigilarea plasturelui.
 • Sfaturi

  • Proximitate pe o masă de călcat. Deci aveți o suprafață sigură pe care puteți lucra fără riscul deteriorării materialului. Acest lucru este valabil mai ales dacă apoi călcați materialul.
  • Există seturi speciale de reparații pentru denim pentru aproximativ 10 €. Puteți să le cumpărați în magazinele croitorilor sau în magazinele de îmbrăcăminte speciale.
  • Blugi uzuali uzati se uda mai repede.

  avertismente

  • Nu întârzia reparația prea mult. În doar patru săptămâni, o mică fisură se poate transforma într-o gaură completă, iar daunele se înrăutățește în timp (și mai greu de reparat). Luați problema mai devreme și veți economisi efort pe termen lung.
  • Nu vă răniți cu acul de cusut!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit