Eliberați-vă de un deget dureros când învățați să jucați chitara

Indiferent de cine cereți, aproape toți cei care au învățat odată să cânte la chitară vă vor spune că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-au făcut vreodată. Ca o experiență plină de satisfacții, nu este surprinzător faptul că mulți renunță la învățare destul de repede. Învățarea de a juca un instrument este destul de greu, dar învățarea de a juca chitara doare de fapt. Dacă aveți dureri degete, nu vă faceți griji, este normal. Și nu renunțați - durerea va dispărea în curând. Între timp, încercați aceste sfaturi pentru a vă scuti degetele dureroase.

metodă

Partea 1
Reglați poziția șirului

1
Creșteți capacitatea de redare a chitării. "Poziția de coardă" se referă la distanța dintre corzi și corpul chitarei. Corzile unei chituri cu coarde sunt mai departe de fret decât corzile sunt mai mici. Ceea ce aveți nevoie este o poziție de șir joasă, deoarece cu cât este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă forță pentru a împinge sertarele în jos. Din fericire, șirurile pot fi ajustate, precum și orice chitară. Duceți-le la magazinul de muzică și cereți-le să verifice șirurile. În mod normal, ar trebui să fie o poziție de șir de 1/16 "în primul fret și 3/16" în cel de-al 12-lea fret. Dacă poziția dvs. de șir a fost prea mare, veți fi absolut surprins de cât de ușor este jocul odată ce este setat corect.

Partea 2
Utilizați corzile corect

1
Obțineți corzile potrivite. Există anumite șiruri de caractere în diferite dimensiuni sau diametre. Oțelurile metalice fine sunt mai ușor de jucat decât corzile medii sau groase și vor provoca dureri mai mici ale degetelor.
 • 2
  Doar împingeți coardele în jos cât trebuie. Începătorii tind să împingă șirurile prea mult. Relaxați-vă degetele și doar împingeți atât de mult încât șirurile să fie ferm în contact cu freza. Pentru a vedea dacă apăsați prea tare, ridicați o coardă sau șir ca de obicei, apoi eliberați puțin presiunea. Dacă încă mai suna bine (sau mai bine), încercați să scapați de acest obicei de presiune.
 • Partea 3
  Consolidați-vă degetele  1
  Treptat, corneea se formează. După câteva săptămâni de joc regulat, veți primi colaps pe vârful degetelor și asta ar trebui să pună capăt durerii. De fapt, atâta timp cât veți continua să jucați în mod regulat, corneea va fi păstrată și nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la degetele dureroase. Cheia pentru construirea corneei este regulată, dar nu prea mult, joc. Dacă încercați să jucați câteva ore chiar de la început, este posibil să vă dați una sau două bule în loc de calusuri. Tinctura de tinichină este bună pentru prevenirea formării de blistere și protejează pielea. Blisterele, tăieturile, zgârieturile sau abraziunile fac aproape imposibil să se joace și se vindecă încet, așa că nu exagerați.

  Partea 4
  Faceți-vă de durere

  1
  Stăpânește durerea. Anumite produse pot amorti durerea și vă pot ajuta să o depășiți. Unul dintre cele mai populare este otetul de cidru de mere, de asemenea, un remediu popular acasă pentru arsuri dureroase și dureri în gât. Îndepărtați vârful degetelor în oțet timp de aproximativ 30 de secunde înainte și după ce jucați. Glazura ușoară a degetelor înainte și după joc poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerii. Produsele anestezice locale care conțin benzocaină - cum ar fi cremele de dinți - pot fi, de asemenea, utilizate înainte și după joc. Urmați instrucțiunile producătorului pentru aceste produse și întrerupeți utilizarea în cazul în care acestea produc o reacție alergică.
 • 2
  Persevereze! Toată lumea care învață să cânte la chitară are de-a face cu degetele dureroase la început. Dar merită. Juca în mod regulat, urmați aceste sfaturi și veți fi în acest stadiu în cel mai scurt timp. Învățați să iubiți durerea și conectați-o cu tot ce vă place să jucați muzică și să jucați chitara.
 • Sfaturi

  • Spălarea mâinilor chiar înainte de joc poate să înmoaie corneea la vârful degetelor și să facă jocul mai dureros, chiar dacă aveți deja coapsele. Totuși, este o idee bună să vă spălați mâinile înainte de a juca, deoarece mâinile uleioase sau murdare pot deteriora suprafața chitarei, fretboard-ului și șirurilor. Rezolva această contradicție prin a nu juca imediat după spălarea mâinilor, o baie fierbinte sau duș. Chiar înainte de a începe să jucați, utilizați alcool metilat, care nu numai că va întări pielea, ci va elimina și ulei de pe degete.
  • Este mult mai ușor să formați calusuri dacă aveți unghii scurte. Cu unghiile lungi este de asemenea dificil să obțineți un sunet bun.
  • Aveți grijă să nu vă răniți degetele. Chiar și o tăietură mică în anumite locuri poate face dificilă sau imposibilă jocul.
  • Chiar dacă doare, construiește calusuri pe "toate cele patru degete". Mulți începători săriți degetul mic, deoarece este mai ușor să jucați corzi cu ceilalți trei. Dar trebuie să aveți cornee pe "toate cele patru degete".
  • Unii oameni găsesc că înmuierea vârfurilor degetelor în alcool (alcool metilat) pentru câteva minute de câteva ori pe zi ajută la creșterea corneei.
  • Practicați-vă cu un capo ("kapo") pe primul fret. Acest lucru scade tensiunea și facilitează degetele.
  • Unii incepatori vor incerca sa foloseasca ceara, degetari sau alte produse similare pentru degetele lor pentru a evita durerea. Problema cu această metodă este că nu doriți să "evitați" durerea. Dacă o faci, nu vei avea niciodată coșulețe. Există produse care te vor ajuta cu durerea fără prea multă influență asupra capacității jocului. Acestea sunt cu siguranță o opțiune mai bună decât adezivul super, etc.
  • chitare acustice ieftine sunt necontenit la degetele de la începători ca tensiunea nu poate fi redus fără Summeffekt (datorită faptului că chitarele gâtului și freturi inferioare nu sunt plate). După cum sa arătat mai sus, incepatori poate cu o chitară ieftin mai bine Fiind după câteva luni, în cazul în care interesul este încă acolo, apoi sa cumparati o chitară acustică decentă.
  • Degetele tale vă vor afecta cel mai mult în primele câteva minute ale jocului zilnic. Dacă continuați să jucați, durerea va scădea rapid sau va dispărea cu totul. Data viitoare când jucați, același lucru se va întâmpla, dar odată ce aveți o cornee bună, durerea nu va mai fi o problemă.
  • Îndepărtați-vă degetele după joc (nu înainte!) În frecarea alcoolului - aceasta accelerează formarea corneei.
  • Chitare cu corzi de nailon și chitare electrice face degetele turtite mult mai ușoare decât chitare acustice cu corzi de oțel. Acest lucru poate fi foarte util pentru a ajuta începătorii să învețe elementele de bază. Când alegeți prima dvs. chitară, ar trebui să păstrați acest lucru în minte. Când trebuie să alegeți mai târziu pentru a comuta la o chitară acustică cu corzi de oțel, vei merge, probabil, înapoi destul de un pic de durere deget, care, deși nu aproape la fel de mult ca la început. De regulă, nu este o idee bună pentru a trage sfori de nailon pe o chitară acustică, și este chiar periculos pentru a trage siruri de caractere de oțel pe o chitară cu corzi de nailon.
  • Tuning-ul într-o jumătate de ton eliberează o anumită tensiune pe șiruri și face mai ușor pe degete.
  • Atașați velcro pe partea din spate a gâtului chitarei. Utilizați curelele atașate și legați tastatura în jurul palmei chitarei. Joacă "nedureroasă" - chiar și coardele vor fi mult mai ușor de prins.

  avertismente

  • Unii oameni recomanda imersarea vârfurilor degetelor lor în terebentină sau superglue pentru a întări pielea. Nu face asta! Acestea sunt substanțe chimice periculoase și nu trebuie să vă expuneți în mod deliberat.
  • Asigurați-vă că aveți o atitudine corectă în timp ce jucați. Degetele răniți vă pot face să încercați să evitați anumite zone ale degetelor, ceea ce poate afecta jocul dvs. Este greu să schimbi obiceiurile proaste precum unghiurile laterale ale încheieturii și plasarea mâinilor, iar aceste obiceiuri pot duce eventual la un sindrom de tunel carpian

  • Cum să vă păstrați degetele în timp ce jucați chitara
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit